Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta heyecanı devam ediyor: Chelsea’nin konuğu Milan

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta heyecanı, bugün (5 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek. Günün öne çıkan maçında Chelsea, Milan’ı konuk edecek. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşma, dijital yayın platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak.

Chelsea’nin konuğu Milan

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda, üçüncü hafta heyecanı bugün (5 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile sona erecek. Günün öne çıkan maçında Avrupa futbolunun iki devi Chelsea ile Milan kozlarını paylaşacak. Stamford Bridge Stadyumu’nda oynanacak ve Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmada, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie düdük çalacak. Karşılaşma, dijital yayın platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak.

Thomas Tuchel ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük görevine Graham Potter’ı getiren Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en kritik sınavına Milan karşısında çıkacak. E Grubu’nun son sırasında yer alan Maviler, rakibini mağlup ederek yeniden iddialı konuma gelmeyi hedefliyor. Chelsea, İtalyan takımlarını konuk ettiği son 13 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Chelsea formasıyla Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk golünü son maçında atan Raheem Sterling, kulüp tarihinde turnuvada ilk iki iç saha maçında gol sevinci yaşayan ikinci oyuncu olmak istiyor (Oscar, 2012-13).

Chelsea’de Marc Cucurella ve N’Golo Kante, sakatlıkları nedeniyle Milan karşısında forma giyemeyecek.

Stefano Pioli’nin çalıştırdığı Milan, sekiz haftası tamamlanan İtalya Serie A’da topladığı 17 puanla beşinci sırada yer alıyor. İtalya temsilcisi, Şampiyonlar Ligi’nde ise grubunda liderlik koltuğunda oturuyor. 

Chelsea deplasmanından puanla dönmenin hesaplarını yapan Milan, İngiltere temsilcilerine konuk olduğu 20 Avrupa kupası maçının sadece birini kazanabildi. Kırmızı-siyahlılar, son galibiyetini 2005 yılında Manchester United’a karşı aldı.

Milan’da sakatlığı bulunan Calabria, Theo Hernandez ve Florenzi, Chelsea deplasmanında forma giyemeyecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler