Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (6 Ekim 2022): Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ın başörtüsü tartışması

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Türkiye siyasetinin gündeminde başörtüsü tartışmaları var. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusunda tartışmaları sona erdirmek için kanun teklifi vermişti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifine tepki gösterdi ve “Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, gelin çözümü yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım” dedi. Ali Bayramoğlu, siyasette son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı kapsamında Çekya’nın Prag kentine gidecek. Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya gelecek. Paşinyan, ilk kez yapılacak Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Toplantısı’nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile dörtlü görüşme yapacak.

Bugünden geçerli olmak üzere benzinin litresine 74 kuruş, motorine ise 1,39 TL zam geldi. Son zamlarla benzin eylül başından bu yana ilk kez 20 liranın üzerine çıktı. Motorin de 8 Eylül’den beri ilk kez 25 TL seviyesini aştı.

Koç Holding sponsorluğunda İKSV tarafından gerçekleştirilen 17. İstanbul Bienali, 20 Kasım’a kadar devam edecek. Bienali ücretsiz olarak ziyaret edebilir, ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.