Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir sahada

Temsilcilerimiz bugün (6 Ekim) Avrupa arenasında boy gösterecek. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu maçında AEK Larnaca’yı sahasında konuk edecek. Trabzonspor ise H Grubu’nun üçüncü haftasında Monaco deplasmanına konuk olacak. UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil eden Sivasspor ile Başakşehir de üçüncü hafta maçlarına bu akşam Sivasspor Ballkani’yi konuk ederken Başakşehir, Rigas Skola deplasmanına çıkacak.

Fenerbahçe’nin konuğu AEK Larnaca

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu üçüncü maçında AEK Larnaca ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak ve 22.00’de başlayacak karşılaşmayı, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Chris Kavanagh yönetecek.

Grupta 4 puanı olan sarı-lacivertliler, AEK Larnaca’yı mağlup ederek liderlik iddiasını sürdürmek istiyor. AEK Larnaca ile ilk kez bir resmi maçta karşılaşacak olan temsilcimiz, daha önce bir Güney Kıbrıs takımıyla sadece 2012-2013 sezonunda Avrupa Ligi gruplarında eşleşmişi ve AEL Limasol’u iki maçta da mağlup etmişti. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında oynadığı son altı maçı da kaybetmedi. Konuk ekibin grupta 3 puanı bulunuyor. 

Fenerbahçe’de Luan Peres, Mert Hakan Yandaş ve Joshua King, sakatlıkları nedeniyle AEK Larnaca karşısında forma giyemeyecek. 

Trabzonspor, Monaco deplasmanında

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu üçüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco’ya konuk olacak. II. Louis Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ. 19.45’de başlayacak karşılaşmayı Gürcistan Futbol Federasyonu’ndan Giorgi Kruashvili yönetecek.

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında oynadığı son 15 karşılaşmada bir galibiyet, 10 mağlubiyet ve dört beraberlik aldı. Trabzonspor, Avrupa kupalarında Fransa temsilcileriyle oynadığı altı maçın sadece birini kaybetti. Öte yandan temsilcimiz, Aralık 2014’ten bu yana Avrupa Ligi’nde çıktığı altı deplasman maçını da kaybetti. 

Avrupa Ligi’nde evindeki son maçı Ferencvaros’a 1-0 kaybeden Monaco ise turnuvada Eylül 1995’ten bu yana üst üste iki iç saha mağlubiyeti almadı. 

Sivasspor, Ballkani karşısında

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu üçüncü hafta maçında Kosova temsilcisi Ballkani’yi konuk edecek. Yeni 4 Eylül Stadyumu Stadyumu’nda oynanacak ve 19.45’te başlayacak karşılaşmada, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jose Luis Munuera düdük çalacak.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Malmö’ye elenen Sivasspor, yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam ediyor. Süper Ligi geçen sezon 10. sırada tamamlayan Rıza Çalımbay’ın ekibi, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmişti. Sivasspor, iki haftası tamamlanan grup maçlarında topladığı 4 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Başakşehir, Rigas Skola ile kozlarını paylaşacak

UEFA Konferans Ligi A Grubu üçüncü maçında Başakşehir, Letonya’nın Rigas Skola takımıyla karşılaşacak. LNK Sporta Park’ta oynanacak ve TSİ 22.00’de başlayacak mücadeleyi, Romanya Futbol Federasyonu’ndan Guillermo Radu Petrescu yönetecek. 

Süper Lig’de ilk sırada yer alan ve mağlubiyet yüzü görmeyen Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’nde de liderlik koltuğunda oturuyor. İki maç sonunda 6 puan toplayan temsilcimiz, zayıf rakibini mağlup ederek yoluna devam etmek istiyor. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.