Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta heyecanı sona erdi: Chelsea, Milan’ı rahat geçti – Erling Haaland durdurulamıyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde üçüncü hafta heyecanı, dün (5 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Günün öne çıkan maçında Chelsea, Milan’ı 3-0 mağlup etmeyi başardı. Manchester City ise Erling Haaland’ın iki gol attığı karşılaşmada Kopenhag’ı 5-0 ile geçti. 

Chelsea, Milan’ı sahadan sildi

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda, üçüncü hafta heyecanı dün (5 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Günün öne çıkan maçında Avrupa futbolunun iki devi Chelsea ile Milan kozlarını paylaştı. Stamford Bridge Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie düdük çaldı.

Thomas Tuchel ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük görevine Graham Potter’ı getiren Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en kritik sınavına Milan karşısında çıktı. Maça hızlı başlayan Maviler, 24. dakikada Leicester City’den transferi Wesley Fofana’nın golüyle öne geçti. Kalan bölümde Milan’ın baskısında kalesini korumayı başaran Chelsea, soyunma odasına 1-0 önde gitti. 

Chelsea, tıpkı ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıya da etkili başladı. Reece James’in ortasında kale sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşan Pierre-Emerick Aubameyang, kaleci Tataruşanu’nun sağından meşin yuvarlağı ağlara yolladı. Chelsea, 62. dakikada ise farkı üçe çıkardı. Aubameyang’ın golünde asisti yapan James, bu sefer yaptığı vuruşta fileleri sarstı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı.

Bu sonucun ardından gruptaki ilk galibiyetini alan Chelsea, puanını 4’e çıkardı. Gruptaki ilk yenilgisini alan Milan ise 4 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Erling Haaland durdurulamıyor

Manchester City’in Manchester United’ı 6-3 yendiği karşılaşmada 3 gol, 2 asistle yıldızlaşan Erling Haaland, futbol dünyasını sallamaya devam ediyor. Premier Lig’de çıktığı sekiz karşılaşmada 14 kez fileleri sarsan Haaland, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de fırtına gibi esiyor. 

Premier Lig’de üst üste üç iç saha maçında hat-trick yapan ilk futbolcu olarak tarihe geçen Erling Haaland, Manchester City’nin Kopenhag’ı 5-0 yendiği karşılaşmada iki gol kaydetti. Norveçli yıldız futbolcu, karşılaşmada sadece 45 dakika forma giydi. Haaland böylelikle 22 Şampiyonlar Ligi maçında 28 kez fileleri sarsmış oldu. 

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.