Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (146): Süper Lig’in dokuzuncu haftasında heyecan ile beklenen beş maç | Fenerbahçe’nin konuğu Fatih Karagümrük

Spor Toto Süper Lig’de sekizinci hafta heyecanı bugün (7 Ekim) oynanacak Gaziantep FK-Adana Demirspor karşılaşması ile başlıyor. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik.

5) Başakşehir-Sivasspor

Süper Lig’de ilk sırada yer alan ve mağlubiyet yüzü görmeyen Başakşehir, UEFA Konferans Ligi’nde de liderlik koltuğunda oturuyor. Emre Belözoğlu’nun ekibi, ligde zor günlerden geçen Sivasspor’u mağlup ederek çıkışını sürdürmenin peşinde.

Turuncu-lacivertliler, Sivasspor’u konuk ettiği son 10 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik aldı. Bu sezon evindeki lig maçlarında gol yemeyen iki takımdan biri olan Başakşehir, Ekim 1986’dan bu yana bir sezonun ilk beş iç saha maçında kalesini gole kapatan ilk takım olmayı hedefliyor. 

Ligde zor günlerden geçen Sivasspor ise sekiz hafta sonunda topladığı 4 puanla 17. sırada yer alıyor. Rıza Çalımbay’ın ekibi, ligde galibiyet alamayan iki takımdan biri konumunda. 

Sivasspor, Başakşehir ile oynadığı son 7 Süper Lig maçında 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. 

4) Gaziantep FK-Adana Demirspor

Erol Bulut’un Gaziantep FK’sı, sekiz haftası tamamlanan ligde topladığı 11 puanla 10. sırada yer alıyor. 

Evinde oynadığı son 10 lig maçını kaybetmeyen Gaziantep FK, Adana Demirspor ile oynadığı iki lig maçını da gol atamadan kaybetti. Erol Bulut’un ekibi, ligde dört maçtır kazanamıyor. 

Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u, ligde sekiz hafta sonunda 17 puan topladı. Ligde çıktığı son deplasman maçında Antalyaspor’u 3-0 mağlup eden Adana Demirspor, üst üste iki dış saha galibiyeti aldığı son serinin ikinci ayağında Gaziantep’i 3-0 ile geçmişti (Şubat 2022).

3) Trabzonspor-Kasımpaşa

Son iki haftayı galibiyetle kapatan Trabzonspor, topladığı 16 puanla ligde beşinci sırada yer alıyor. 

Kasımpaşa ile oynadığı son sekiz maçın sadece birini kaybeden Karadeniz temsilcisi, bu dönemdeki tek yenilgisini Ekim 2020’de evinde aldı (3-4). Bordo-mavililer, rakibiyle oynadığı son üç karşılaşmayı da kazanmayı başardı. Trabzonspor, evinde oynadığı son 28 lig maçını kaybetmedi.

Kasımpaşa, sekiz hafta sonunda topladığı 12 puanla 9. sırada yer alıyor. Trabzonspor’a konuk olduğu son 7 maçın beşi 6+ gole sahne olan Kasımpaşa, bu dönemdeki ziyaretlerinin üçünü 4+ gol atarak kazandı. 

2) Giresunspor-Beşiktaş

Sekiz hafta sonunda 8 puan toplayan Giresunspor, ligde 12. sırada yer alıyor. Karadeniz temsilcisi, Beşiktaş’ı konuk ettiği son 5 lig maçının hiçbirini kazanamadı ancak bu karşılaşmaların sadece birinden mağlup ayrıldı. 

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçmişti. Ancak siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son üç karşılaşmada 6 puan kaybetti. 

Ismael’in göreve geldiği Nisan 2022’den bu yana en fazla beraberlik alan Süper Lig takımı olan Beşiktaş (7), 2022 senesinde 13 maçtan eşitlikle ayrıldı. Beşiktaş’ın 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana daha fazla beraberlikle tamamladığı bir takvim yılı bulunmuyor. 

1) Fenerbahçe-Fatih Karagümrük

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, sekiz haftası tamamlanan ligde topladığı 14 puanla 7. sırada yer alıyor. Bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler, yedi haftalık dilimde rakip filelere 20 gol göndermeyi başardı. 

Süper Lig’de Fatih Karagümrük’ü ağırladığı son 5 maçı kaybetmeyen Fenerbahçe, bu dönemde sadece gol atamadığı tek randevu olan son karşılaşmada puan kaybetti. Fenerbahçe, bu sezon evinde oynadığı tüm lig maçlarında 2+ gol atmayı başardı. 

Ligde zor günlerden geçen Fatih Karagümrük, topladığı 6 puanla 14. sırada yer alıyor. İstanbul temsilcisi, Fenerbahçe’ye rakip olduğu son 11 lig maçını da kazanamadı. 

Spor Toto Süper Lig’de sekizinci hafta sonucunda oluşan puan durumu:

Spor Toto Süper Lig’de 9. haftanın programı:

7 Ekim Cuma

Gaziantep FK-Adana Demirspor

8 Ekim Cumartesi

İstanbulspor-Ankaragücü

Antalyaspor-Konyaspor

Giresunspor-Beşiktaş

9 Ekim Pazar

Ümraniyespor-Kayserispor

Hatayspor-Alanyaspor

Fenerbahçe-Fatih Karagümrük

10 Ekim Pazartesi

Trabzonspor-Kasımpaşa

Başakşehir-Sivasspor

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler