Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (7 Ekim 2022): Erdoğan Alevileri bakanlığa bağlayacak | Başörtüsü tartışmasında son gelişmeler

Editör: Egemen Gök

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahkulu Sultan Dergâhı ve Cemevi’nde düzenlenen Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Prag dönüşü yaptığı başörtüsü açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt verdi.

“Dezenformasyonla Mücadele Yasası” adıyla ifade edilen, Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. Son görüşmelerde 12 maddesi daha kabul edilen teklifin toplam 14 maddesi geçmiş oldu. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nun kurucusu Ali Kenanoğlu ile Erdoğan’ın Alevi hamlesini, Medyascope muhabiri Sahra Atila ile başörtüsü tartışmalarının sokağa yansımasını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.