Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (7 Ekim 2022): Soli Özel ile dış politika temasları & Erdoğan cemevi açılışına katılacak

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu açılış toplantısına katılmak üzere Çekya’nın başkenti Prag’a gitti. 44 ülke liderinin katıldığı toplantıda Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi. Paşinyan ile yaptığı ikili görüşmenin ardından Erdoğan, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Bölgemizde iyi komşuluk ilişkileri temelinde tam normalleşme hedefine ulaşabileceğimize samimiyetle inanıyorum. Bildiğiniz gibi zaten özel temsilcilerimiz vasıtasıyla görüşmeler karşılıklı devam ediyor. Biz de kendisiyle görüşmemizi samimi bir havada gerçekleştirdik” dedi. Suriye lideri Beşar Esad ile görüşmenin şu anda mümkün olmadığını belirten Erdoğan, “Vakti saati geldiğinde biz Suriye’nin başkanı ile de görüşme yoluna gidebiliriz. Alt kademede zaten görüşmeler sürüyor” diye konuştu.

Kadir Has Üniversitesi öğretim görevlisi, uluslararası ilişkiler uzmanı Soli Özel, Türkiye’nin dış politika adımlarını Gündem’de yorumladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Şahkulu Sultan Dergâhı ve Cemevi’ni ziyaret edecek. Erdoğan, bazı cemevlerinin toplu açılışını yapacak. Erdoğan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında, “İnşallah önümüzdeki cuma günü yeni bir adımını atacağımız çalışmalarla Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projelerini de onlara rağmen akamete uğratıyoruz” demişti.

Siyasette başörtüsü tartışmaları sürüyor. CHP’nin kıyafet serbestisine ilişkin yasa teklifinin ardından Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu samimiyetsizlikle suçlamış ve anayasa değişikliği önermişti. Halk TV’ye konuşan Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’ı samimiyetsizlikle suçladı ve tekliflerinin arkasında olduğunu söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.