Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altı sene önce IŞİD saldırısından kurtulan genç kadın ötanazi ile hayatına son verdi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de 22 Mart 2016’da IŞİD tarafından düzenlenen saldırıdan kurtulan 23 yaşındaki Shanti De Corte, yaşadığı travma sonucu ötanazi ile yaşamına son verdi.

De Corte’nin annesi Marielle, Belçika’da yayın yapan VRT’ye, kızının 7 Mayıs’ta kendi isteğiyle hayatına son verdiğini açıkladı. Brüksel basınına göre ötanazi hakkını seçen De Corte’nin son sözleri, “Huzur içinde gidiyorum, sizi şimdiden özlediğimi bilin” oldu.

Shanti De Corte, 22 Mart 2016’da Brüksel’de 32 kişinin öldüğü ve 300 kişinin yaralandığı IŞİD saldırısında Zaventem Havalimanı’nda bulunanlardan biriydi. Annesinin açıklamasına göre, saldırıya 17 yaşında tanık olan Shanti De Corte, bir daha hiçbir zaman kendini güvende hissedemedi. Sürekli korku içinde yaşadı ve istediği hiçbir şeyi yapamadı.

İntihar girişimlerinde bulundu

Shanti De Corte’nin psikolojisi saldırıdan sonra bozuldu. Katliamdan birkaç hafta sonra uyku sorunları baş gösteren De Corte, ailesiyle gittiği Fransa tatilinde peş peşe panik atak nöbetleri geçirdi. Kalabalık ortamlara girmekten korkan genç kadın, üç haftalık tatil boyunca odasından çıkmadı. Tatil dönüşü Belçika’da Shanti’ye “ağır travma sonrası stres bozukluğu ve ağır depresyon” tanısı kondu.

Shanti De Corte, iki sene önce intihar girişiminde bulundu. Kaldırıldığı hastanede ölmek istediğini söyleyen De Corte’nin annesi, “Shanti, sadece hayata değil, ailesi ve arkadaşlarına veda etmek istiyordu. Ötanazi fikri o gün böyle doğdu” dedi. Ötanazi için başvuru süreci de aynı gün başladı. 

Yasal sürecin tamamlanmasının ardından Shanti De Corte, 7 Mayıs’ta ailesi ve arkadaşlarına veda ederek, doktor gözetiminde kendi isteğiyle yaşamını sonlandırdı.

Shanti’nin son sözleri şunlar oldu:

“Son güne kadar güldüm ve ağladım. Sevdim ve gerçek aşkın ne olduğunu hissetmeme izin verildi. Aşkın gözyaşları yüzümden usulca aktı. Şimdi huzur içinde gidiyorum, sizi şimdiden özlediğimi bilin.”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.