Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arsenal, Liverpool’u yenip liderliğini perçinledi

Arsenal, Premier Lig’in merakla beklenen maçında Liverpool’u sahasında 3-2 mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. 

Arsenal, Liverpool’u evine eli boş gönderdi

İngiltere Premier Lig’in 9. haftasında lider Arsenal, sahasında ezeli rakibi Liverpool ile kozlarını paylaştı. Topçular, Emirates Stadı’nda oynanan mücadelenin ilk dakikasında Gabriel Martinelli’nin attığı golle öne geçti. Sezona korkunç bir başlangıç yapan Liverpool, Benfica’dan yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Darwin Nunez’in 34. dakikada fileleri sarsması ile eşitliği sağladı. Ancak kalesinde gördüğü golün ardından oyundan düşmeyen Arsenal, ilk yarının uzatma dakikalarında Bukayo Saka’nın golü ile soyunma odasına 2-1 üstünlükle girdi.

Maçın ikinci yarısına iyi başlayan konuk ekip, 53. dakikada Roberto Firmino’nun golü ile tekrar eşitliği yakaladı. Ancak Liverpool, karşılaşmanın kalan dakikalarında istediği futbou sahaya yansıtmakta zorlandı. Arsenal, 73. dakikada Bukayo Saka’nın penaltı golüyle maçtan 3-2 galip ayrıldı.

Liderlik koltuğundaki Arsenal, bu galibiyetin ardından puanını 24’e çıkarırken, Liverpool ise 10 puanda kaldı. Bu sezon ligde sadece iki galibiyet alabilen Liverpool, gelecek hafta Manchester City ile karşılaşacak. 

Gabriel Martinelli, karşılaşmanın oyuncusu seçildi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.