Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Somay ile Akıntıya Karşı (52): Yasa olsun torba dolsun – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesine cevabı

Akıntıya Karşı’da bu hafta Bülent Somay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü hamlesini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hamleye cevabını yorumladı:

“AKP’nin 2010 referandumundan beri uyguladığı taktik, beş benzemezi aynı torbaya doldurup bizden ‘evet’ ya da ‘hayır’ cevabı beklemesi. Ama esas acıklı olan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun acemi satranççı gibi bu karşı hamleyi göremeyip, başörtüsü yasa önerisiyle Erdoğan’ı köşeye sıkıştıracağını sanması. Eğer bu iş mantıki sonucuna giderse, tıpkı 2010’daki gibi, aynı torbaya doldurulmuş bir dizi değişiklikle birlikte, hem kamusal alanda giyim özgürlüğüne hem de LGBTİ+ haklarının askıya alınmasına ve ‘Ailenin Güçlendirilmesi’ gibi muğlak bir kavrama ‘evet’ ya da ‘hayır’ demek zorunda kalacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.