Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dokuz gollü düello: Fenerbahçe 5-4 Fatih Karagümrük

Ülker Stadı, son yılların en heyecan verici maçına sahne oldu. Toplam dokuz golün atıldığı karşılaşmada Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Karagümrük’ü 5-4 mağlup etmeyi başardı. 

Müthiş maçta kazanan Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 3. hafta maçında Güney Kıbrıs temsilcisi AEK Larnaca’yı 2-0’la geçerek liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, Süper Lig’in dokuzuncu haftasında sahasında Fatih Karagümrük ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadı’nda oynanan ve Atilla Karaoğlan’ın yönettiği maç büyük heyecana sahne oldu.

9. dakikada Miguel Crespo ile öne geçen Fenerbahçe, art arda yediği gollerle bir anda geriye düştü. Karamgümrük, 16. dakikada Fabio Borini, 24. dakikada Jean Kouassi ile golleri buldu. 28. dakikada ağları sarsan Enner Valencia, ilk yarının skorunu belirledi.

62. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Ekvadorlu forvet, penaltıdan skoru 3-2’ye getirdi. Fenerbahçe’ye hemen cevap veren konuk takım, 66. dakikada Borini’nin penaltı golüyle eşitliği yakaladı. 73. dakikada VAR kontrolü sonrası kazanılan penaltıda topun başına geçen Valencia, Viviano’nu avlayarak takımını bir kez daha öne geçirdi ve hat-trick yaptı. Valencia, Soldado’nun ardından beş yıl sonra ligde hat-trick yapan ilk Fenerbahçeli oyuncu olmayı başardı. Bonservisi Fenerbahçe’de olan ve Karagümrük’te kiralık olarak forma giyen Burak Kapacak, skora yeniden denge getiren isim oldu. 

Skor perdesini ise 88. dakikada Joao Pedro’nun yerine oyuna dahil olan Michy Batshuayi kapattı. 90+5. dakikada Karagümrük ağlarını sarsarak skoru 5-4’e taşıyan Belçikalı forvet, takımına 3 puanı getirmeyi başardı.

Sezonun en gollü maçını zor da olsa kazanan Fenerbahçe, yenilmezlik serisini dört maça taşıdı ve 17 puana ulaşarak 4. sıraya yerleşti. 

Bu sezon oynadığı sekiz Süper Lig maçında 25 gol atan Fenerbahçe, ligin bu aşamalarındaki en yüksek sayısına ulaştı. 

Bu sezon Süper Lig’de en fazla oyuncusu gol atan takım Fenerbahçe.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.