Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (10 Ekim 2022): Rusya – Ukrayna savaşında yeni dönem mi? | Kiev’e bomba yağdı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım yarımadası ile Rusya arasındaki geçişi sağlayan Kırım Köprüsü’ne düzenlenen saldırıdan ötürü Ukrayna’yı sorumlu tuttu ve bunun bir “terör eylemi” olduğunu söyledi. Putin’in bu açıklamasının ardından bu sabah Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlamalar meydana geldi.

Ankara Tren Garı’nda Barış Mitingi’ne katılanlara yönelik IŞİD’in 10 Ekim 2015 yılında yaptığı katliamda 104 kişi ölmüştü. Katliamın yedinci yılında Ankara Garı’nda bir araya gelen aileler katledilenlerin fotoğraflarının olduğu pankartla yürüdü. Polis, Tandoğan Meydanı tarafından Ankara Garı önüne gitmek için bir araya gelenlerin ve gazetecilerin anmanın yapılacağı alana girmesine izin vermedi.

Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokağı 34 numaralı binada dün akşam saatlerinde art arda patlamalar yaşandı. Alevler kısa süre içinde binanın bitişiğindeki iki apartmana sıçradı. Olayda Özbekistan uyruklu ikisi çocuk üç kişi hayatını kaybetti. Patlamaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Prof. Dr. İlhan Uzgel ile Rusya ve Ukrayna arasında yeniden alevlenen çatışmaları ve savaşın seyrini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.