Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanye West’in Instagram ve Twitter hesapları “Yahudi karşıtı” paylaşımlar nedeniyle kilitlendi

İsmini yasal olarak “Ye” şeklinde değiştiren dünyaca ünlü rapçi Kanye West’in Instagram hesabının ardından Twitter hesabı da Yahudi karşıtı paylaşımlar nedeniyle kilitlendi.

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West’in Twitter ve Instagram hesapları, Yahudi karşıtı paylaşımları nedeniyle kilitlendi. West’in hafta sonu attığı Yahudi karşıtı tweetin ardından Twitter, şirket politikalarını ihlal ettiği” gerekçesiyle West’in paylaşımını kaldırdı. Şirket, dün (9 Ekim) de şarkıcının Twitter hesabını askıya aldı.

West, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu akşam biraz uykum var ama uyandığımda YAHUDİ HALKI için ölüm tehlikesi seviyesini 3 yapacağım. Komik olan şey ise şu: Ben Yahudi düşmanı olamam çünkü zaten siyahlar da Yahudi. Aynı zamanda siz benimle oyun oynadınız ve gündeminize karşı çıkan herkesi silmeye çalıştınız.”

Buzfeed’e konuşan bir Twitter sözcüsü ise “Bahsi geçen hesap, Twitter kurallarını ihlal ettiği için kilitlendi” dedi.

West’in Twitter’a dönüşünü Elon Musk kutlamıştı

NBC News da West’in Instagram hesabının geçen cuma günü (7 Ekim), platform üzerinden rapçi Diddy’nin “Yahudiler tarafından kontrol edildiğini” iddia etmesinin ardından askıya alındığını duyurdu.

Instagram hesabının kilitlenmesinin ardından West, Mark Zuckerberg’e seslenen tweetler atmıştı. Twitter’ı satın alması gündemde olan Tesla CEO’su Elon Musk, “Twitter’a hoş geldin arkadaşım” diyerek West’in Twitter’a dönüşünü kutlamıştı.

West, Paris Moda Haftası’nda da tartışma yaratmıştı

Bu, West’in son vukuatı değil. Ünlü rapçi geçen hafta düzenlenen Paris Moda Haftası’nda, üzerinde “White Lives Matter (Beyazların hayatı önemlidir)” yazan bir tişört giydiği için eleştirilmişti.

Daha sonra West, Fox News’a tişört üzerinde yazılanların “komik olduğunu” belirterek şunları söylemişti:

“Tişörtün komik bir tişört olduğunu ve onu giyme fikrinin komik olduğunu düşündüm. Daha sonra neden komik olduğunu düşündüm diye sordum kendime. Sadece bir siyah, bariz olanı dile getirdi.”

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.