Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (147): Spor Toto Süper Lig’de dokuzuncu haftanın “en”leri | Fenerbahçe gol düellosunda galip geldi, Beşiktaş tek golle güldü, haftanın genç oyuncusu ve niceleri

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonunda dokuzuncu hafta karşılaşmaları geride kaldı. Kadıköy’de gol düellosuna sahne olan karşılaşmada Fenerbahçe, VAVACARS Fatih Karagümrük’ü son dakika golüyle 5-4 mağlup etti. Beşiktaş, Bitexen Giresunspor deplasmanında tek golle güldü. Trabzonspor, Kasımpaşa karşılaşmasında tatsız bir futbol ve 0-0’lık sonuç ortaya çıktı. Galatasaray ise haftayı bay geçti.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Fenerbahçe 5-4 VAVACARS Fatih Karagümrük

Spor Toto Süper Lig’in dokuzuncu haftasında oynanan karşılaşmalar arasında en çok keyif vereni hiç şüphesiz , Fenerbahçe’nin evinde VAVACARS Fatih Karagümrük’ü 5-4 mağlup ettiği maç oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe henüz 9. dakikada Miguel Crespo’nun uzak mesafeden attığı golle 1-0 öne geçti. Ardından rakibine yanıt vermekte gecikmeyen VAVACARS Fatih Karagümrük, 16. dakikada Fabio Borini’nin golüyle eşitliği ve eşitlik golünden sekiz dakika sonra da Jean Kouassi’nin golüyle skoru 2-1’e getirerek üstünlüğü yakalayan taraf oldu. Bu kez yanıt verme sırası Fenerbahçe’ye geçti. Ev sahibi ekip yalnızca dört dakika sonra Enner Valencia’nın golüyle durumu 2-2’ye getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 2-2’lik eşitlikle geçildi.

İkinci yarıda ise yine Enner Valencia’nın 62. dakikada penaltıdan kaydettiği golle 3-2’lik üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe bir kez daha öne geçti. Ancak pes etmeyen VAVACARS Fatih Karagümrük yalnızca dört dakika sonra penaltıdan Fabio Borini’nin golüyle eşitliği sağladı. Maçta gol yağmuru hız kesmeden devam etti ve eşitlik golünden de yalnızca yedi dakika sonra Fenerbahçe, yine Enner Valencia’nın penaltıdan kaydettiği golle skoru 4-3’e getirdi. Maçta üçüncü kez geri düşen VAVACARS Fatih Karagümrük pes etmedi ve 83. dakikada Fenerbahçe’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Burak Kapacak’ın golüyle skoru 4-4’e getirdi. Maç böyle bitecek derken ve tüm spor sayfaları, “Kadıköy’de 4-4’lük maç” manşetini atmaya hazırlanırken 88. dakikada oyuna dahil olan Michy Batshuayi oyuna girdikten yalnızca yedi dakika sonra 90+5’te kaydettiği golle takımına dördüncü kez üstünlüğü ve 5-4’lük galibiyetle üç puanı getirdi. Her iki takım da geçtiğimiz haftaki kısır Süper Lig maçlarının ardından futbolseverlere adeta bir detoks sağladı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Tayyip Talha Sanuç – Beşiktaş

Alışılageldiği üzere Spor Toto Süper Lig’in dokuzuncu haftasında çok fazla genç oyuncu şans bulamasa da, yine alıştığımız gibi (bu sezon bir kez Adana Demirspor ve ikinci kez de Beşiktaş formasıyla haftanın en iyi genç oyuncusu seçtik) Beşiktaş’ın genç stoperi Tayyip Talha Sanuç bu hafta da Bitexen Giresunspor karşısında bir yıldız gibi parladı. Karadeniz deplasmanında siyah-beyazlılar, Tayyip Talha’nın attığı harika golle galibiyete uzandı. Savunmada da iyi işler yapan Talha, ne kadar iyi bir transfer olduğunu şimdiden gösterdi. 

Beşiktaş, Tayyip Talha Sanuç’un golünü böyle paylaştı:

3) Haftanın teknik direktör hamleleri: Michy Batshuayi – Jorge Jesus | Lazar Markovic- Erol Bulut

Fenerbahçe’de bu sezonun kritik anların golcüsü Michy Batshuayi, ihtiyaç halinde yine katkı vererek takımına üç puanı getirdi. 83. dakikada VAVACARS Fatih Karagümrük’ün kaydettiği golle 4-4’e gelen maçta herkes beraberliğin nihai sonuç olduğunu düşünüyordu. Ancak 88. dakikada Michy Batshuayi ve Serdar Dursun’u, “Batman ve Robin”i oyuna alan Jorge Jesus, adeta üç puanı almaya ant içtiğinin mesajını verdi. 90+5. dakikada savunmadan gelen uzun topu iyi değerlendiren Batman ise hocasının bu isteğini cevapsız bırakmadı ve takımına üç puanı getiren isim oldu. 

Haftanın bir diğer kritik teknik direktör hamlesi ile Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut’un, Adana Demirspor karşısında yapmış olduğu Lazar Markovic hamlesiydi. Konuğu karşısında 60. dakikada Britt Assombalonga’nın golüyle 1-0 geri düşen Gaziantep FK’da Erol Bulut, 62. dakikada Lazar Markovic’i oyuna dahil etti. Hocasının güvenini boşa çıkarmayan Markovic 72. dakikada kaydettiği golle skoru 1-1’e getirdi ve takımına bir puanı getiren isim oldu.

4) Haftanın sürprizi: Medipol Başakşehir FK 0-2 Demir Grup Sivasspor

Spor Toto Süper Lig’in geride kalan dokuzuncu haftasında en büyük sürprizini Rıza Çalımbay’ın Demir Grup Sivasspor’u yaptı. Ligin galibiyetsiz iki takımından birisi olan konuk ekip, namağlup tek ekip olan Medipol Başakşehir FK deplasmanında 2-0 galip gelerek büyük bir sürprize imza attı. İlk yarının duraklama dakikalarında Dia Saba’nın penaltıdan kaydettiği golle 1-0 üstünlük yakalayan Demir Grup Sivasspor, ikinci yarıda da üstünlüğünü korudu ve 85. dakikada Dia Saba’nın ikinci golüyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrılarak galibiyetle tanıştı. Ligin gizli lideri Medipol Başakşehir FK ise ilk kez mağlubiyetle tanıştı.

Ülkemizi UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde temsil eden iki takım da perşembe günü istediği sonucu elde edemeyerek moralsiz bir şekilde maça çıkmıştı. Özellikle ligde de istediği sonuçları alamayan Demir Grup Sivasspor, perşembe günü görece zayıf rakibi Ballkani karşısında evinde son dakika golüyle 4-3 mağlup olmuştu. Ligde sonunda galip gelmeyi başaran Yiğidolar, Avrupa mesaisi öncesinde de moral depolamış oldu.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Dia Saba – Enner Valencia – Fabio Borini – Volkan Demirel

Haftalar geçip takıma alıştıkça kalitesini gösteren Demir Grup Sivasspor’un yeni transferi Dia Saba, Medipol Başakşehir FK deplasmanında biri penaltıdan olmak üzere kaydettiği iki golle takımını galibiyetle tanıştırdı. 

Fenerbahçe’nin tartışmalı golcüsü Enner Valencia, VAVACARS Fatih Karagümrük karşısında, ikisi penaltıdan olmak üzere, yaptığı hat-trick ile ligde 10 gole ulaştı ve gol krallığı yarışında en yakın takipçisinin iki katı gol kaydetmiş oldu.

VAVACARS Fatih Karagümrük, Fenerbahçe deplasmanında 5-4 mağlup olsa da Fabio Borini gösterdiği performansla haftanın Kare Ası’na girmeyi hak etti. Karşılaşmada iki gol ve bir asist kaydeden İtalyan yıldız takımına puan getirmeyi başaramadı.

Geçtiğimiz sezon devraldığı VAVACARS Fatih Karagümrük ile çok iyi işlere imza atan Volkan Demirel, bu sezonda da yedinci haftanın sonunda başına geçtiği Atakaş Hatayspor ile harikalar yaratıyor. Altı karşılaşmada yalnızca 2 golü ve 1 puanı bulunan Akdeniz ekibi, Volkan Demirel geldikten sonra önce deplasmanda Demir Grup Sivasspor’u, ardından bu hafta da Corendon Alanyaspor’u mağlup ederek ikide iki yaptı.

Bonus: Bu hafta hakem ve VAR tartışmaları şiddetini artırırken, Hangi Kredi Ümraniyespor ve Bitexen Giresunspor göndermeli sosyal medya paylaşımları ile VAR sistemini istemediklerine dair açıklamalarıyla gündem oldu.

Bitexen Giresunspor’un ofsayt gerekçesiyle sayılmayan golüyle ilgili yapmış olduğu paylaşım:

Hangi Kredi Ümraniyespor’un “ilginç” VAR sisteminin kaldırılması talebi ve konuyla ilgili yapmış olduğu paylaşım:

Spor Toto Süper Lig puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler