Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de bir hemşire, yedi bebeği insülin ve hava enjekte ederek öldürmekle suçlanıyor

İngiltere’nin Chester kentinde, Lucy Letby adında bir hemşire, çok sayıda bebeği insülin ve hava enjekte ederek öldürmekle suçlanıyor. Yedi bebeği öldürdüğü ve 10 bebeği de öldürmeye teşebbüs ettiği öne sürülen Letby, çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen suçları reddetti.

İngiltere’nin Chester kentindeki Countess of Chester Hastanesi’ndeki bebek ölümleriyle suçlanan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby, hâkim karşısına çıktı. İddia makamı, hastanede sağlıklı bebeklerin hayatını kaybettiğini ve bu sırada kayıtlı çalışanlar arasında Letby’nin olduğunu öne sürdü. Öte yandan hastanenin yenidoğan servisinde diğer servislere oranla daha fazla bebek ölümü yaşandığı da vurgulandı.

İddia makamı, Letby’nin bir bebeği üç kere öldürmeye çalıştığı, başka bir bebeği de hava enjekte ederek öldürdüğünü ileri sürdü. Beş erkek bebeği ve iki kız bebeği öldürmekle suçlanan Letby ise kendisine yöneltilen 22 suçlamayı da reddetti.

Savcı Nick Johnson, 18 ay içinde hastanede yaşanan bebek ölümlerinin hastane danışmanlarını endişelendirdiğini ve polisin bunun üzerine yaptığı soruşturmada 2015 ila 2016 yıllarında iki bebeğin insülin enjekte edilerek öldürüldüğünün ortaya çıktığı bilgisini paylaştı. İnsülin enjekte edilen iki farklı bebeğin sağlık çalışanları tarafından kurtarıldığını söyleyen savcı, yenidoğan ünitesinden bir hemşirenin bebekleri zehirleme ihtimalinin kimsenin aklına gelmeyeceğini söyledi.

Uzmanlar, davanın sonuçlanmasının altı ayı bulabileceğini söylüyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.