Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (11 Ekim 2022): Prof. Dr. Serhat Güvenç ile Rusya-Ukrayna savaşında son durum

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Rusya-Ukrayna savaşı sürüyor. Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev, Lviv, Dnipro ve Zaporijya’ya düzenlediği hava saldırılarında en az 19 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. G7 liderleri acil toplanıyor. Uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Serhat Güvenç, savaşta son durumu Gündem’de yorumladı.

AKP ve MHP’nin hazırladığı “dezenformasyon yasası” adıyla bilinen yasa tasarısının ilk 14 maddesi kabul edilirken, üç yıla kadar hapis cezasını öngören 29. maddenin de içinde bulunduğu ikinci bölümün görüşülmesine TBMM’de bugün başlanacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü (10 Ekim) kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, öğrencilere ailelerini ziyaret edebilmeleri için yılda iki kez ulaşım desteği verileceğini duyurdu. Erdoğan, esnaf için de 100 milyar liralık kredi kampanyası başlatılacağını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.