Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Ali Çelebi AKP’ye katıldı

Eski CHP’li, bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çelebi, kendisini AKP’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davet ettiğini belirterek, “Yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti’de devam edeceğim” dedi.

CHP’den istifa ettikten sonra Memleket Partisi’ne geçen ve buradan da istifa ettikten sonra hangi partiye geçeceği uzun süre tartışılan Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye geçtiğini duyurdu. Twitter hesabından açıklamada bulunan Çelebi, “Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın dertlerine çareler üretmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok çalışmaya devam edeceğim. Özellikle Kahraman Güvenlik Güçlerimizin, şehit aileleri ve gazilerimizin hak ve hukukuna yönelik düzenlemeler için katkı sunacağım. Mücadelemiz, dirayetimiz, direncimiz, inancımız mensubiyetinden gurur duyduğumuz Türk Milletinin var oluş gayesine hizmet, Türkiye’nin tarihsel devamlılığına sonuna kadar destektir” dedi.

“Parti rozetini yarın Erdoğan takacak”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir ise Çelebi’nin üyelik işlemlerinin tamamlandığını ve parti rozetinin kendisine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarınki (12 Ekim) grup toplantısında takılacağını söyledi.

Ergenekon davaları kapsamında 18 Eylül 2008’de tutuklanan Çelebi, 11 Mart 2014’te beraat etmişti. CHP’ye katıldıktan sonra bir önceki seçimlerde milletvekili seçilen Çelebi Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’ne katılmıştı. 25 Şubat’ta istifa eden Çelebi, AKP’ye katılacağı iddialarının ardından 8 Ağustos’ta yaptığı paylaşımda bağımsız milletvekili olarak yoluna devam edeceğini açıklamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.