Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süleyman Soylu’dan Kadıköy’deki patlamaya ilişkin açıklama: “Terör bağlantısı göremedik”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadıköy-Fikirtepe’deki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, 30 kişiye yakın insanın sorgulandığını ve şu ana kadar terör bağlantısı göremediklerini söyledi. Soylu, ”Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik. Soruşturma yürütülüyor. 30’a yakın kişinin ifadesi alındı. Patlamaların ardı ardına üç defa olmasının nedeni hem normal tüp hem de oksijen tüpü patlamış’‘ dedi.

İstanbul-Kadıköy’deki Fikirtepe Mahallesi’nde 9 Ekim akşamı yaşanan patlamaya ilişkin resmi açıklamalar gelmeye başladı. Patlamanın ardından çıkan dumandan etkilenen bir kişi ekipler tarafından kurtarıldı. Patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen başlatılan soruşturma sürüyor. “Terör” bulgularına rastlanması durumunda soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devralacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise patlamaya ilişkin açıklamalarda bulunarak şu ana kadar yapılan incelemelerde “terör” bağlantısı tespit edilemediğini söyledi. Soylu, şöyle konuştu: 

”Yaptığımız çalışmalarda bir terör bağlantısı şu an göremedik. Soruşturma yürütülüyor. 30’a yakın kişinin ifadesi alındı. Patlamaların ardı ardına üç defa olmasının nedeni hem normal tüp hem de oksijen tüpü patlamış. Bir terör bağlantısı şu ana kadar göremedik. Terörle irtibat ve iltisak bulamadık, soruşturma devam ediyor. Evde toz halinde havai fişek malzemesi bulundu.1959 doğumlu M.K., 1980 öncesi sol marjinal örgütlerle bağlantısı olduğu bir kişiden bahsediyoruz. Terör bağlantısı şu anda göremedik.”

Soylu, Yeni Şafak’ı yalanladı

Yeni Şafak gazetesi, bu sabah saatlerinde patlamaya ilişkin, “Bomba yaparken infilak etti: Kadıköy’deki patlamada 3 kişi hayatını kaybetmişti” manşetiyle bir haber yayınladı ancak İçişleri Bakanı Soylu, bu haberi yalanladı. Yeni Şafak, haberinde, “Patlamada hayatını kaybeden M.K.’nın terör örgütü TKP-ML’den suç kaydı olduğu ortaya çıktı. M.K.’nın evde bomba yapmaya çalıştığı ancak düzeneğin patladığı iddia edildi” ifadelerine yer vermişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.