Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta heyecanı başlıyor: Milan’ın konuğu Chelsea

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta heyecanı, bugün (11 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Günün öne çıkan maçında Chelsea, Milan’ın sahasına konuk olacak. Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşma, dijital yayın platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak.

Chelsea, zorlu Milan deplasmanında

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda, dördüncü hafta heyecanı bugün (11 Ekim) oynanacak karşılaşmalar ile başlayacak. Günün öne çıkan maçında Avrupa futbolunun iki devi Milan ile Chelsea kozlarını paylaşacak. Milano’nun Giuseppe Meazza Stadyumu’nda oynanacak ve Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak karşılaşmada, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert düdük çalacak. Karşılaşma, dijital yayın platformu EXXEN’den naklen yayınlanacak.

Stefano Pioli’nin çalıştırdığı Milan, dokuz haftası tamamlanan İtalya Serie A’da topladığı 20 puanla beşinci sırada yer alıyor. İtalya temsilcisi, Şampiyonlar Ligi’nde ise grubunda üçüncü sırada bulunuyor.

Chelsea ile Avrupa kupalarında oynadığı ilk maçı Şubat 1966’da kazanan Milan, daha sonraki beş randevudan galibiyet çıkaramadı. İtalya temsilcisi, İngiliz takımlarını Şampiyonlar Ligi’nde ağırladığı son beş maçın dördünü kaybederken, sadece bir galibiyet alabildi. 

Şampiyonlar Ligi’nde Milan formasıyla çıktığı yedi maçta dört gole katkıda bulunan Rafael Leao, bu sezon turnuvada en fazla gol pası veren (2), rakip ceza sahasında topla buluşan (18) ve çalım atan (8) oyuncusu konumunda. 

Thomas Tuchel ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktörlük görevine Graham Potter’ı getiren Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en kritik sınavlarından birine Milan karşısında çıkacak.  

Geçen hafta sahasında Milan’ı 3-0 deviren Chelsea, Şampiyonlar Ligi’nde İtalya deplasmanlarındaki son galibiyetini Kasım 2003’te Lazio’yu 4-0 yenerek almıştı. Avrupa kupalarında bu sezon deplasmanda oynadığı ilk maçı kaybeden Maviler, kulüp tarihinde ilk kez bir sezondaki ilk iki ziyaretinden mağlup dönme tehlikesiyle karşı karşıya.  

Chelsea’da Wesley Fofana ve N’Golo Kante, sakatlıkları nedeniyle Milan deplasmanında forma giyemeyecek.

Chelsea’nın Milan’ı 3-0 yendiği karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler