Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cinayet Dosyası’nın Jessica Fletcher’ı Angela Lansbury hayatını kaybetti

1990’lı yıllara damgasını vuran “Cinayet Dosyası” (Murder, She Wrote) isimli dizinin yıldızı Angela Lansbury, 96 yaşında hayatını kaybetti. Lansbury dizide dedektif Jessica Fletcher karakterini canlandırarak, her bölümde farklı bir cinayeti çözmeye çalışmıştı. Dizi, Türkiye’de de yıllarca beğeniyle izlenmişti.

“Cinayet Dosyası” dizisinin yıldızı Angela Lansbury hayatını kaybetti. İngiliz oyuncu, ABD’nin Los Angeles şehrindeki evinde 96 yaşında vefat etti. 1984’ten 1996’ya kadar 12 sezon boyunca yayınlanan dizide Lansbury, Jessica Fletcher karakterini canlandırarak her bölümde farklı bir cinayeti çözmeye çalışmıştı. Lansbury’nin ölümünü duyuran ailesi, “Los Angeles’taki evinde uykusunda huzur içinde öldü” açıklamasını yaptı. Lansbury beş gün sonra 96 yaşına girecekti.

Angela Lansbury

Angela Lansbury’nin vefatının ardından aktris Catherine Zeta Jones sosyal medya hesabından “Sevgili Dame Angela Lansbury, huzur içinde yatsın. Broadway’de sergilediğimiz performans sonsuza dek benimle kalacak. Büyük beyaz yolunda ışıklar senin için kararırken, kalbimizde sonsuza dek parlayacaksın. Seni seviyorum Angela” mesajını paylaştı.

1925 yılında Londra’da doğan Lansbury, 1944 yapımı “Işıklar Sönerken”, 1945 yapımı “Dorian Gray’in Portresi” ve 1962 yapımı “Mançuryalı” Aday filmleriyle üç kez Oscar’a aday olmuştu. 2013’teki Oscar ödüllerinde yaşam boyu başarı ödülü verilen İngiliz aktris, ABD’nin en prestijli tiyatro ödülü olarak kabul edilen Tony Ödülü’nü beş kez kazanarak büyük bir başarı elde etmişti. Usta oyuncu dört kez de Altın Küre Ödülü’ne layık görülmüştü.

1949’da menajeri Peter Shaw ile evlenen Lansbury’nin bu evlilikten Deidre ve Antony Pullen adında iki çocuğu bulunuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.