Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (12 Ekim 2022): Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ile başörtüsü tartışmaları ve iktidarın seçim ekonomisi

Şükran Şençekiçer ile Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının Senato versiyonundan Türkiye’ye F-16 satışı için şart koşulan iki madde çıkarıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün (11 Ekim) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden, Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni’ne canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan konuşmasında “Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılarımız olmakla beraber, imkanlarımız ve kararlılığımız daha büyüktür. Türkiye’yi, eski siyaseten zayıf, ekonomik olarak güçsüz, sosyal olarak parçalanmış, idari olarak dağınık, vizyon olarak kısır, hizmet olarak eksik günlerine geri döndürmek isteyenler elbette vardır. Ama hamdolsun milletimiz, demokrasi ve kalkınma reformlarıyla elde ettiği kazanımların kıymetini çok iyi biliyor” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRKEN Vakfı’nın ABD’deki gökdelen inşaatı önünden bir video paylaşarak “Erdoğan kim, anayasa, aile kim… Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmıştır” dedi.

Siyasetbilimci Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, başörtüsü tartışmalarını, seçim ekonomisini ve siyasetteki son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.