Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (13 Ekim 2022): Kürtler, HDP ve seçim | Dezenformasyon yasası Meclis’te

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak tanımlanan “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne ilişkin görüşmeler TBMM’de sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Amerika Birleşik Devletleri gezisi devam ediyor. Kılıçdaroğlu bugün Vaşington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’ı ziyaret edecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi.

Ankara’da geçtiğimiz 15 Ağustos’ta yaşanan fırtınada Pasifik İnşaat’a ait Merkez Ankara Şantiyesi’nde beton kalıplarının üzerine devrilmesi sonucu yaralanan ODTÜ İnşaat Mühendisliği öğrencisi Emre Çetin dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 58 gündür yaşam mücadelesi veren Emre Çetin’in cenazesi bugün memleketi olan Rize’nın Kıbledağ Köyü’nde defnedildi. 

Ankara 62. İş Mahkemesi, rahim ağzı kanserine karşı koruyuculuğu olan HPV aşısını kendi imkanlarıyla satın alıp yaptıran Elif Şahin’e aşı bedelinin iade edilmesine karar verdi. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile HDP ve Kürt seçmenin seçimlerdeki rolü ve önemini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.