Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta heyecanı sona erdi: Inter, Barcelona’dan istediğini aldı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü hafta heyecanı, dün (12 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Günün öne çıkan maçında Barcelona, Inter ile sahasında 3-3 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Barcelona 4, Inter 7 puana ulaştı.

Barcelona’nın belalısı Inter

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, dördüncü hafta heyecanı dün (12 Ekim) oynanan karşılaşmalar ile sona erdi. Günün öne çıkan maçında Avrupa futbolunun iki devi Barcelona ile Inter kozlarını paylaştı. Camp Nou Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak düdük çaldı.

Müsabakaya mutlak üç puan parolasıyla çıkan Barcelona, karşılaşmanın ilk dakikalarında baskılı olan taraftı. Golsüz tamamlanan ilk yarım saatin ardından ev sahibi, Ousmane Dembele’nin 40. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti ve devreye bu skorla girildi.

Camp Nou, ikinci yarıda adeta buz kesti. 50. dakikada Nicolo Barella ile beraberliği yakalayan Inter, 63. dakikada Lautaro Martinez’in golüyle 2-1 öne geçti. Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, Martinez’in attığı golde nefis bir asiste imza attı. Karşılaşmanın son bölümüne Inter’in 2-1’lik üstünlüğüyle girilirken 81. dakikada Robert Lewandowski skora dengeyi getirse de Inter eşitliği 89. dakikada bozdu. Hızlı gelişen Inter atağında Robin Gosens, takımının üçüncü golünü kaydetti. Barcelona’nın ikinci golünü kaydeden Robert Lewandowski, uzatma dakikalarında bir kez daha sahneye çıktı ve 90+2’de skoru 3-3’e getirdi. Kalan bölümde iki takım da yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve mücadele 3-3 sona erdi.

Barcelona deplasmanından istediğini alan Inter, puanını 7’ye yükseltti ve son 16 turuna kalmayı neredeyse garantiledi. Barcelona ise 4 puanda kaldı. Gruptaki beşinci maçlarda Inter, Viktoria Plzen’i ağırlayacak. Barcelona ise Bayern Münih’i konuk edecek.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.