Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (149): Süper Lig’in 10. haftasında heyecan ile beklenen beş maç | Dev maçta Beşiktaş’ın konuğu Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig’de 10. hafta heyecanı bugün (14 Ekim) oynanacak Alanyaspor-Antalyaspor karşılaşması ile başlıyor. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik.

5) Kasımpaşa-Adana Demirspor

Son haftaların formda ekibi Kasımpaşa, ligde topladığı 13 puan ile dokuzuncu sırada yer alıyor. İstanbul temsilcisi, geçen hafta Trabzon deplasmanından puan ile dönerek moral buldu. 

Adana Demirspor ile oynadığı ilk lig maçını kaybeden Kasımpaşa, daha sonraki üç karşılaşmadan 7 puan çıkardı. İstanbul temsilcisi, bu sezon evinde oynadığı dört karşılaşmada iki galibiyet ve iki mağlubiyet alırken, kazandığı maçlarda kalesini gole kapatmayı başardı. 

Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u, ligde dokuz hafta sonunda 18 puan topladı. 

Kasımpaşa’ya konuk olduğu iki lig maçını da gol atamadan kaybeden Adana Demirspor, 2022-2023 sezonunun geride kalan dokuz haftasında sadece bir mağlubiyet aldı. Lacivert-beyazlılar, Kasımpaşa deplasmanından puanla ayrılırsa Süper Lig tarihinde ilk 10 maçlık süreci en düşük mağlubiyet sayısıyla geçmiş olacak.

4) Alanyaspor-Antalyaspor

Francesco Farioli’nin çalıştırdığı Alanyaspor, ligde topladığı 9 puanla 11. sırada yer alıyor. 

Antalyaspor ile oynadığı son iki lig maçını üçer gol yiyerek kaybeden Alanyaspor, lig tarihinde rakibinden üst üste üç mağlubiyet almadı. Akdeniz temsilcisi, Süper Lig’de oynadığı son sekiz maçın sadece birini kazanabildi. 

Nuri Şahin’in Antalyaspor’u, Süper Lig’de zor günlerden geçiyor. Kırmızı-beyazlı ekip, dokuz haftası tamamlanan ligde topladığı 7 puan ile 16. sırada yer alıyor.

Geçen sezon deplasmanda oynadığı karşılaşmada Alanyaspor’u 3-1 mağlup eden Antalyaspor, son beş Süper Lig maçından sadece bir puan çıkartabildi. Nuri Şahin’in ekibi, ligde çıktığı son iki deplasman maçını toplam altı gol yiyerek kaybetti. 

3) Kayserispor-Galatasaray

Kayserispor, bu sezon harikalar yaratıyor. Yaz transfer döneminde transfer yapamayan sarı-kırmızılılar, dokuz hafta sonunda 13 puan toplamayı başardı. 

Evinde oynadığı son beş lig maçının dördünde kalesini gole kapatan Kayserispor, tarihinde Galatasaray’ı konuk ettiği 18 lig karşılaşmasında 17 mağlubiyet aldı. 

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, dokuz hafta sonunda 17 puan topladı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira, Dries Mertens, Yusuf Demir, Milot Rashica, Mathias Ross, Juan Mata ve Mauro Icardi gibi isimlerle güçlendiren sarı-kırmızılılar, deplasmanda Kayserispor’u mağlup etmeyi hedefliyor.  

Kayserispor ile oynadığı son iki lig maçını kazanamayan Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de çıktığı beş deplasman maçında da mağlubiyet yüzü görmedi. Sarı-kırmızılılar, son altı lig maçında dört galibiyet ve iki beraberlik aldı. 

2) Ankaragücü-Fenerbahçe

Ömer Erdoğan’ın çalıştırdığı MKE Ankaragücü, ligde topladığı 7 puanla 14. sırada yer alıyor. Başkent temsilcisi, bu sezon sadece iki maçta sahadan galibiyetle ayrılabildi. 

Ankaragücü, Fenerbahçe ile oynadığı son 13 lig maçında da kalesini gole kapatmayı başaramadı. Ligde çıktığı son üç maçın ikisini kazanan başkentin sarı-lacivertlileri, Fenerbahçe’yi konuk ettiği son lig maçını 2-1 kazanmıştı.

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, dokuz haftası tamamlanan ligde topladığı 17 puanla 4. sırada yer alıyor. Bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler, sekiz haftalık dilimde rakip filelere 25 gol göndermeyi başardı. 

Deplasmanda oynadığı son iki lig maçında gol atamayan Fenerbahçe, daha önceki altı karşılaşmanın beşinde 4+ gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler, Ankara deplasmanlarına konuk olduğu son iki lig maçını da kazandı. 

1) Beşiktaş-Trabzonspor

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçmişti. Ancak siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son dört karşılaşmada 6 puan kaybetti. 

Giresunspor’u deplasmanda 1-0 mağlup ederek kötü gidişatına dur diyen Beşiktaş, Trabzonspor’u da mağlup etmeyi hedefliyor. Trabzonspor ile oynadığı son sekiz lig maçının sadece birini kazanabilen Beşiktaş, tek galibiyetini Eylül 2020’de aldı. Karadeniz temsilcisini Vodafone Park’ta konuk ettiği ilk lig maçını 2-1 kazanan siyah-beyazlılar, daha sonraki beş karşılaşmadan galibiyet çıkartamadı.

Ismael’in göreve geldiği Nisan 2022’den bu yana en fazla beraberlik alan Süper Lig takımı olan Beşiktaş (7), 2022 senesinde 13 maçtan eşitlikle ayrıldı. Beşiktaş’ın 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana daha fazla beraberlikle tamamladığı bir takvim yılı bulunmuyor. 

Son şampiyon Trabzonspor, dokuz haftası tamamlanan ligde topladığı 17 puan ile 7. sırada yer alıyor. 

Beşiktaş’a konuk olduğu son iki lig maçını kazanan Trabzonspor, bu rekabet tarihinde üst üste üç dış saha galibiyeti alamadı. Abdullah Avcı yönetiminde İstanbul takımlarına konuk olduğu 13 lig maçının 10’unu kazanan bordo-mavililer, aynı sayıda galibiyeti daha önceki 50 ziyaretinde alabilmişti. 

Süper Lig’de dokuzuncu hafta sonucunda oluşan puan durumu:

Süper Lig’de haftanın programı:

14 Ekim Cuma 

Alanyaspor-Antalyaspor

15 Ekim Cumartesi

Fatih Karagümrük-Hatayspor

Kasımpaşa-Adana Demirspor

Konyaspor-Gaziantep FK

Kayserispor-Galatasaray

16 Ekim Pazar

Başakşehir-İstanbulspor

Beşiktaş-Trabzonspor

17 Ekim Pazartesi

Sivasspor-Giresunspor

Ankaragücü-Fenerbahçe

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.