Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (14 Ekim 2022): Erdoğan ve Putin’den enerji merkezi açıklaması | “Sansür yasası” kabul edildi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Türkiye’de doğalgaz merkezi” önerisiyle ilgili olarak “Türkiye’den Avrupa’ya doğalgaz dağıtım merkezi için talimatları Putin ile birlikte verdik. Bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak” diye konuştu.

Sansür yasası olarak bilinen dezenformasyon yasası Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de silahlı saldırı düzenleyerek Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in yargılandığı davanın altıncı duruşması Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi’nde yapıldı.

İstanbul-Güngören’deki Tozkoparan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalarda yaşayan mahalleli, zorla evlerinden çıkarıldı. Fenalaşan ev sahipleri hastaneye kaldırıldı.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.