Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstinaf bozmuştu, mahkeme Selahattin Demirtaş’a yeniden iki buçuk yıl hapis cezası verdi

Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce istinaf mahkemesi tarafından bozularak yeniden mahkemeye iletilen dosyada, eski HDP’nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yeniden iki buçuk yıl hapis cezası verdi.

Selahattin Demirtaş, yargılandığı davada söylediği, “Yarın bir gün tekrar günü geldiğinde hesaplaşacağız hukuk önünde, hesabımızı göreceğiz” sözleriyle dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı “hedef gösterdiği” gerekçesiyle bir üyenin beraat şerhine rağmen iki yıl altı ay hapis cezasına mahkûm edildi.

Hakkında yürütülen soruşturma ve ardından açılan davalar nedeniyle 3 Kasım 2016’dan beri Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın istinaf mahkemesi tarafından bozulan davasında Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden karar verdi. Mahkeme, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı hedef gösterdiği gerekçesiyle Demirtaş’a bir kez daha iki yıl altı ay hapis cezası verdi. Demirtaş, “varsayılan suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanmak suretiyle tehdit” suçundan ise suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Kararı sosyal medyada duyuran Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, “Sayın Demirtaş’a savunmasında geçen aşağıdaki sözleri nedeniyle iki yıl altı ay hapis cezası verildi. ‘Hukuk önünde hesaplaşacağız’ sözlerini suç sayan ve ceza verenler de bilsin ki hukuk önünde hesaplaşacağız” mesajı ile birlikte Demirtaş’a ceza verilmesine neden olan konuşma metnini paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.