Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi Erzurum mitingini iptal etti | Ali Babacan: “Tedbirleri, niye, nasıl olduğunu konuşmanın değil, acıyı paylaşmanın günü”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, bugün (15 Ekim) Erzurum’da yapmayı planladığı mitingi, Bartın’da maden ocağında yaşanan patlama ve madencilerin hayatını kaybetmesi nedeniyle sabah saatlerinde iptal etti. Miting için gelenlere seslenen DEVA Partisi lideri Ali Babacan “Alkışsız, tezahüratsız, sessiz bir şekilde acıyı paylaşalım. Bugün tedbirleri, niye olduğunu, nasıl olduğunu konuşmanın günü değil. Bugün acıyı paylaşma günü” diye konuştu.

DEVA Partisi’nin altıncı mitingi bugün (15 Ekim) Erzurum’da yapılacaktı ancak sabah saatlerinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) Amasra müessesesindeki grizu patlamasında hayatını kaybeden madenciler nedeniyle miting iptal edildi. Babacan, mitingin iptal edildiği duyurulana kadar toplanan kalabalığa DEVA Partisi Erzurum İl Başkanlığı önünde seslendi. 

“Bugün tedbirleri konuşmanın günü değil”

Konuşması sırasında alkış, slogan olmamasını isteyen Babacan, “Alkışsız, tezahüratsız, sessiz bir şekilde acıyı paylaşalım” dedi. Ölen madencilerin ailelerine başsağlığı dileyen Babacan, şunları söyledi:

“Allah beterinden saklasın. Allah bu millete bir daha böyle büyük acılar göstermesin. Bugün tedbirleri, niye olduğunu, nasıl olduğunu konuşmanın günü değil. Bugün acıyı paylaşma günü. Kalbimiz Amasra’da. Kalbimiz hayatını kaybedenlerle ve onların yakınlarıyla. Tüm millet olarak başımız sağ olsun.”

“Sayılardan bahsedince anlamını yitiriyor”

Babacan, hayatını kaybeden madencilerden kimliği tespit edilenlerin isimlerini tek tek okuyarak, “Sayılardan bahsedince anlamını yitiriyor. Hepsi can. Hepsinin eşi, çocuğu, yakınları var. Hepsi kardeşimiz. Hepsi insan” dedi. 

“Yarın Amasra’ya intikal edeceğim”

Amasra’da acı büyükken Erzurum’da miting yapmanın doğru olmayacağına karar verdiklerini vurgulayan Babacan, şöyle konuştu:

“Şu an arama kurtarma çalışmaları çok yoğun. Sahadaki duruma bakacağız. Kısmet olursa yarın heyetimizle beraber Amasra’ya intikal edeceğim. Zonguldak ve Bartın il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, Batı Karadeniz’deki tüm teşkilatımız Amasra’da olay yerinde.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.