Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan Amasra’da: “Biz kader planına inanmış insanlarız”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden patlamasının olduğu bölgeyi ziyaret etti. Erdoğan, patlamada hayatını kaybeden işçilerin sayısının 41’e ulaştığını açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yürütülen çalışmaları incelemek üzere patlamanın yaşandığı Bartın-Amasra’daki maden ocağına geldi. Erdoğan, maden ocağı önüne kurulan Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Mobil Koordinasyon Merkezi’nde yürütülen çalışmaları inceledi.

Erdoğan, incelemelerinin ardından basın açıklaması yaptı. Tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Erdoğan, “Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri yürütülürken, yaralı işçilerimiz ambulans, helikopter ile çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarına nakledilmiştir. TTK’dan AFAD’a ve belediyelere kadar tüm kurumlarımız bir an önce işçilerimize ulaşmak için adeta zamanla yarışmışlardır. Bakanlıklarımız derhal olay yerine gelerek başlatılan çalışmaların koordinasyonunu üstlenmişlerdir. Biz de ilk andan itibaren İçişleri Bakanımla irtibat halinde olduk, gece boyunca sürekli telefon görüşmelerimizi sürdürdük ve yapılması gereken atılması gereken adımları da sürekli atmanın gayreti içinde olduk” dedi.

Erdoğan, hayatını kaybeden işçilerin sayısının 41’e ulaştığını açıkladı ve “En son 41’inci işçimize ulaştık o da rahmetli olmuş. Merhumların sayısı 41 olmuş oldu. Patlamanın sorumluları soruşturmayla ortaya çıkacak. Amasra Kömür İşletmeleri bizim şu anda en ileri imkanlara sahip olan ocağımız olmasına rağmen birileri bununla dalgasını geçebilir ama önemli değil biz kader planına inanmış insanlarız. Kader planına inandığımız için bunun ne dünü bugünü ne de yarını olmayacaktır, bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım” diye konuştu.

Erdoğan Soma faciasından sonra da “fıtrat” demişti

Erdoğan, başbakan olduğu dönemde, Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen maden kazasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunmuş ve “Önce yaraları saracağız ve tabii ki yasımızı da tutacağız. Ardından bu acıyı tüm boyutlarıyla konuşacağız ve gerekeni yapacağız. Bunlar olağan şeyler, literatürde iş kazası diye bir olay var. Burada da oldu. Bunun yapısında, fıtratında olan şeyler. Boyutunun bu kadar fazla olması bizi derinden üzmüştür. Yapılan kontrollerde de iyi noktada olan kömür ocaklarından birisi olarak değerlendirmesi yapılmıştır” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.