Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (15 Ekim 2022): Medyascope Bartın’daki maden bölgesinden aktarıyor

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında cuma akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 41’e çıktığını duyurdu. Erdoğan açıklamasında, Amasra Kömür İşletmeleri’nin en ileri imkanlara sahip olduğunu söyledi ve “Biz kader planına inanmış insanlarız. Bunlar her zaman olacaktır” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da patlamanın ardından Twitter paylaşımında bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş’tan oluşan CHP heyeti de Amasra’ya gitti.

Haber Hafta Sonu’nun bu akşamki konukları patlamanın ardından Bartın’a giden Medyascope muhabiri İbrahim Yayan ve Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.