Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid Diyarbakır’da

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Alimler ve Medreseler Birliği’nin, Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinden dini temsilci katılımıyla düzenlediği “Alimler Buluşması” toplantısının bir konuğu da Afganistan’da iktidarda bulunan Taliban’ın sözcüsü Zabihullah Mücahid oldu.

Diyarbakır’da, Alimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema) tarafından gerçekleştirilen, “7. Alimler Buluşması”na, Türkiye, Afganistan, Suriye, Libya, Suriye’nin Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) çok sayıda dini temsilci katıldı. Buluşmada Afganistan’ı ise iktidardaki Taliban yönetiminin sözcüsü Zabihullah Mücahid temsil etti.

Bugün (15 Ekim) ve yarın düzenlenecek programın açılış konuşmasını Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan yaptı. Toplantının amacının “farklı ülkelerden gelen İslam alimlerinin İslam ümmeti sorunları üzerinde müzakere etmesi, fikir alışverişinde bulunup bir sonuç çıkarması ” olduğu belirtildi.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun da katıldığı programın 2015 yılından beri her yılın ekim ayında yapıldığı öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.