Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dördüncü Yol (131): Amasra maden faciası, “sansür yasası”, Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti

Bartın’ın Amasra ilçesindeki madende meydana gelen grizu patlaması sonucunda 41 maden işçisi hayatını kaybetti. Kamuoyunda “sansür yasası” olarak bilinen “Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, tartışmalı oturumların ardından kabul edildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD ziyaretini tamamladı. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı başörtüsü tartışmasına cevaben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa değişikliği teklifinde bulundu.

Siyasetbilimciler Gülçin Karabağ, Edgar Şar, Sezin Öney ve Anıl Kemal Aktaş, haftanın ön plana çıkan siyasi gündemlerini tartışıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.