Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (16 Ekim 2022): Bartın’da maden patlamasında yaşamını yitirenler için cenaze töreni 

Editör: Buket Topaktaş 

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağında 14 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Okan Akgül, Şaban Yıldırım ve Mehmet Bulut için Amasra’nın Ahatlar Köyü’nde cenaze töreni düzenlendi. Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Medyascope muhabiri İbrahim Yayan, Bartın’da gün içinde yaşananları aktardı. 

Bültenin diğer bir konuğu da 263 madencinin yaşamını yitirdiği 1992 Kozlu kömür madeni patlamasında kurtarma mühendisi olarak görev yapan Ekrem Murat Zaman idi. Zaman, Türkiye’de madenciliğin tarihini ve iş güvenliğini anlattı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.