Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Somay ile Akıntıya Karşı (53): Sınıfsal “kader” | Amasra maden faciası

Bülent Somay, Akıntıya Karşı’da bu hafta Bartın-Amasra’da yaşanan maden faciasını ele alıyor. “‘Kader’, ‘Fıtrat’, ‘Olacağı varmış’, ‘Alnında ne yazılıysa o olur.’ Bunlara çocukken inananlar çıkardı. Ama hâlâ çıkıyor olması da düşündürücü. Eski bir teknolojiye bağımlılık, alternatif enerji kaynaklarını hayal bile edememek, baştan savmacılık, avantacılık, maliyet düşürmek için insan hayatını yok sayma. Bunlar kaderimizse eğer, batsın böyle kader. Bazılarının alnına kim ‘Avanta, kâr, daha çok kâr, hesap sorulamaz makamları işgal etme’ yazdı? Bunu sormaya başlamazsak, daha çok telefat vereceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.