Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dev maçta kazanan çıkmadı: Beşiktaş ile Trabzonspor, puanları paylaştı 

Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçında, bordo-mavili takım iki kez öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve mücadele 2-2’lik beraberlikle tamamlandı.

Dev maçta kazanan çıkmadı

Spor Toto Süper Lig 10. haftası, dev bir karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Ligde istediği sonuçları almakta zorlanan iki takım Beşiktaş ile Trabzonspor, Vodafone Park Stadyumu’nda kozlarını paylaştı.

Hakem Ali Şansalan’ın yönettiği dev karşılaşmada, gol perdesini 11. dakikada Maxi Gomez açtı. Köşe vuruşundan gelen topu kafasıyla ağlara yollayan Gomez, böylelikle ligdeki ilk golünü kaydetmiş oldu. Ancak Jens Larsen, 29. dakikada meşin yuvarlağı kendi ağlarına yollayarak skora dengeyi getirdi. Golün ardından taraftar desteğini arkasına alan Beşiktaş, Trabzonspor kalesinde baskı kurdu fakat Arthur Masuaku’nun büyük hatası ev sahibi takımın bütün planlarını altüst etti. Masuaku’nun hatalı pasında topla buluşan Trezeguet, Trabzonspor’u tekrar öne geçirdi. Öte yandan Rachid Ghezzal, ilk yarının son dakikasında sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemedi. 

İkinci yarıya baskılı başlayan Beşiktaş, Cenk Tosun’un oyuna girdikten 2 dakika sonra attığı golle durumu 2-2’ye getirdi. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbi beraberlikle sonuçlandı.

Öte yandan oyuna sonradan giren Yusuf Yazıcı, 90+5’te Gedson Fernandes’e arkadan yaptığı faul sonrası sarı kartla cezalandırıldı. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Ali Şansalan, kartın rengini kırmızı olarak değiştirdi. 

Bu skorun ardından Beşiktaş 19 puana, Trabzonspor ise 18 puana ulaştı. Beşiktaş bir sonraki maçında Hatayspor’a konuk olurken, Trabzonspor evinde Sivasspor’u ağırlayacak.

Beşiktaş formasıyla Trabzonspor’a rakip olduğu altı Süper Lig maçında dört gol atan Cenk Tosun, bu karşılaşmalarda çektiği dört isabetli şutu da gole çevirdi. 

Beşiktaş’a konuk olduğu son altı Süper Lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor (2G-4B), bu deplasmanda daha uzun tek serisini 1978-1985 arasındaki sekiz karşılaşmalık süreçte yakaladı

Beşiktaş taraftarı, alınan kötü sonuçlar nedeniyle Valerien Ismael’i istifaya çağırdı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler