Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şahane pazar: El Clasico’da zafer Real Madrid’in – Salah, Manchester City’i evine eli boş gönderdi – Igor Tudor’un Marsilya’sı, PSG deplasmanından çıkamadı

Futbolseverler, dün (16 Ekim) adeta futbola doydu. El Clasico’da Barcelona’yı konuk eden Real Madrid, ezeli rakibini 3-1 yendi. Premier Lig’de zor günlerden geçen Liverpool ise sahasında Manchester City’yi Mohamed Salah’ın golüyle devirdi. Öte yandan Fransa Ligue 1’de zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmada Paris Saint-Germain (PSG), Olimpik Marsilya’yı Neymar’ın golüyle 1-0 mağlup etti. 

El Clasico’da zafer Real Madrid’in 

İspanya LaLiga’nın 9. haftası, El Clasico’ya ev sahipliği yaptı. İspanya’nın iki namağlup takımı Real Madrid ile Barcelona, Santiago Bernabeu Stadyumu’nda kozlarını paylaştı.

2021-2022 sezonunda sahasında oynadığı karşılaşmayı 4-0 kaybederek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Real Madrid, Barcelona karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıktı. Dev maça hızlı başlayan Eflatun-Beyazlılar, 12. dakikada Karim Benzema’nın golüyle öne geçti. Vinicius Junior’un sert şutunda kaleci Ter Stegen’den dönen topu ağlara gönderen Benzema, bugün (17 Ekim) verilecek “Ballon d’Or” (Altın top) ödülüne de göz kırptı. 

Beraberlik golü için Real Madrid kalesine giden Barcelona, bu bölümde kendi kalesinde de ciddi tehlikeler yaşadı. Barcelona’nın savunmasında bıraktığı boşlukları iyi değerlendiren Real Madrid, 35. dakikada Federico Valverde’nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta aradaki farkı ikiye çıkartan golü bulmayı başardı. 

İkinci yarıda Jordi Alba, Gavi ve Ferran Torres’i oyuna dahil eden Xavier Hernandez, Barcelona’nın oyunda dengeyi sağlamasını sağladı. Ancak konuk ekip, aradığı golü 83. dakikada bulabildi. Korner vuruşu sonrasında fileleri sarsan Ferran Torres, Barcelona’nın umutlanmasını sağladı. Ancak Real Madrid, 89. dakikada Rodrygo’nun ceza sahasında düşürülmesiyle penaltı kazandı. Penaltıda topu ağlara gönderen Rodrygo, takımına bir kez daha iki farklı üstünlüğü getirdi. 

Real Madrid, sahasında Barcelona’yı 3-1 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Real Madrid, El Clasico’da aldığı galibiyetle ligde namağlup unvanını koruyan tek takım olarak kaldı ve 25 puanla liderliğe yükseldi. Ligde ilk yenilgisini yaşayan Barcelona ise 22 puanla ikinciliğe geriledi. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

Mohamed Salah, Manchester City’yi yıktı

İngiltere Premier Lig’e oldukça kötü bir başlangıç yapan Liverpool, şampiyonluk yarışında Arsenal’i takibini sürdüren Manchester City ile karşı karşıya geldi. Anfield Road’ın ev sahipliği yaptığı dev maç büyük heyecana sahne oldu.

Liverpool ile Manchester City’yi karşı karşıya getiren karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarıya ise Mohamed Salah damga vurdu. Liverpool, 76. dakikada Salah’ın attığı golle öne geçmeyi başardı. Mısırlı yıldızın attığı golde asisti, Brezilyalı kaleci Alisson Becker yaptı. 

Liverpool’un teknik direktörü Jürgen Klopp, maç sırasında yaptığı itiraz nedeniyle 86. dakikada doğrudan kırmızı kart gördü. 

Bu sonuçla bu sezon ligde ilk yenilgisini alan Manchester City, 23 puanla ikinci sırada kaldı. Liverpool ise 13 puanla 8. sıraya yükseldi.

Alisson Becker, Erling Haaland’a gol izni tanımadı:

Alisson Becker’in Salah’a nefis asisti:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Igor Tudor’un Marsilya’sı, PSG deplasmanından çıkamadı

Fransa Ligue 1’in 11. haftası, zirve yarışını yakından ilgilendiren bir karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Yıldızlar topluluğu Paris Saint-Germain (PSG), Igor Tudor’un çalıştırdığı Olimpik Marsilya’yı sahasında konuk etti. 

Ev sahibi ekip, Parc des Princes Stadı’nda oynanan karşılaşmada Olimpik Marsilya’ya büyük üstünlük kurdu. PSG’ye galibiyeti getiren isim ise Neymar oldu. Kylian Mbappe’nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Brezilyalı yıldız, 45+2. dakikada kaydettiği golle takımını zafere taşıdı. 

Olimpik Marsilya’da milli futbolcu Cengiz Ünder, 71. dakikada Amine Harit’in yerine oyuna dahil oldu. Marsilya’da Samuel Gigot ise 72. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Puanını 29’a çıkaran PSG, liderliğini sürdürürken, 23 puanda kalan Marsilya ise 4. sıraya geriledi. 

Lionel Messi’nin futbol tarihinde ikonikleşecek frikiği:

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.