Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (150): Spor Toto Süper Lig’de 10. haftanın “en”leri | Haftanın maçında Beşiktaş ve Trabzonspor yenişemedi – Adana Demirspor durdurulamıyor

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonunda 10. hafta karşılaşmaları geride kaldı. Haftanın maçında Beşiktaş, konuğu Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe ise MKE Ankaragücü deplasmanında 3-0 galip gelerek ikinci sıraya yükseldi. Galatasaray ise Yukatel Kayserispor deplasmanında 2-1 mağlup oldu.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Kasımpaşa 1-4 Adana Demirspor

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasındaki en keyifli karşılaşma Kasımpaşa ile Adana Demirspor arasında oynandı. Karşılaşmanın ilk yarısında 37. dakikada Younes Belhanda ve 40. dakikada Babajide Akintola’nın golleriyle konuk ekip Adana Demirspor 2-0’lık üstünlüğü yakaladı. İkinci yarıda ev sahibi Kasımpaşa Stephane Bahoken’in 56. dakikada kaydettiği golle farkı bire indirmeyi başarsa da Adana Demirspor 63. dakikada Henry Onyekuru ve 86. dakikada Badou Ndiaye bulduğu gollere karşılaşmayı 4-1’lik skorla kazanmayı başardı. Karşılaşmada atılan 5 golün dışında iki takımın da girdiği birçok gol pozisyonu izleyenleri keyifli bir 90 dakika izletti. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Youssouf Ndayishimiye 

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında çok fazla genç oyuncu sahne alamasa da Medipol Başakşehir’in 23 yaşındaki stoperi Youssouf Ndayishimiye İstanbulspor karşısında yıldız gibi parladı. Karşılaşmada defansif anlamda yaptığı başarılı hamlelerle, takımının gol yememesinde pay sahibi olan Ndayishimiye, kaydettiği iki golle de takımına üç puanı getiren isim oldu. Ndayishimiye performansı ile UEFA Avrupa Konferans Ligi’nin resmi hesabının anketinde de kendine yer buldu.

3) Haftanın en iyi teknik direktör hamlesi: Cenk Tosun-Valerien Ismael

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında oynanan Beşiktaş ile Trabzonspor arasındaki dev maç 2-2’lik eşitlik sonuçlandı. Karşılaşmanın ilk devresi konuk ekip Trabzonspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile geçilirken, Beşiktaş teknik direktörü Valerien Ismael tribünlerden gelen değişiklik taleplerine karşılık vererek 67. dakikada Dele Alli’nin yerine tecrübeli golcü Cenk Tosun’u oyuna dahil etti. Cenk Tosun da oyuna girdikten yalnızca 3 dakika sonra kaydettiği golle skoru 2-2’ye getirdi ve takımına 1 puanı getiren isim oldu.

Cenk Tosun, Trabzonspor maçlarını boş geçmiyor:

4) Haftanın sürprizi: Yukatel Kayserispor 2-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Galatasaray’ı konuk eden Yukatel Kayserispor, güçlü rakibi karşısında iyi futbolu ve aldığı üç puanla haftanın sürprizine imza attı. Karşılaşmanın özellikle ilk yarısında oldukça etkili bir oyun sergileyen Yukatel Kayserispor, 22. dakikada Mario Gavranovic ve 34. dakikada Onur Bulut’un kaydettiği gollerle devreye 2-0 üstün girdi. İkinci yarıda yaptığı değişikliklerle Galatasaray oyunu dengelemeyi başarsa da 86. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın kaydettiği gol yeterli olmadı ve ev sahibi ekip karşılaşmadan 2-1’lik skorla galip ayrıldı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Dia Saba – Younes Belhanda – Onur Bulut – Caner Erkin

Demir Grup Sivasspor, konuk ettiği Bitexen Giresunspor karşısında 3-0’lık skorla galip gelirken, son haftaların formda ismi Dia Saba karşılaşmada kaydettiği 1 gol ve 2 asistle haftaya damgasını vurdu. 

Adana Demirspor’un yıldızı Younes Belhanda, Kasımpaşa deplasmanında yaptığı 1 gol ve 2 asistlik performansla haftaya damgasını vuran bir diğer isim oldu. Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de çıktığı 10 maçta 5 gol ve 2 asist ile takımını zirveye taşıdı.

Yukatel Kayserispor evinde Galatasaray’ı 2-1’lik skorla mağlup ederken, performansıyla A Milli Takıma kadar yükselmeyi başaran sağ bek Onur Bulut karşılaşmaya damgasını vurdu. Sağ kanattan geliştirdiği ataklarla oldukça etkili olan Onur, 34. dakikada kaydettiği harika golle takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

VAVACARS Fatih Karagümrük forması giyen Caner Erkin, takımının Atakaş Hatayspor karşısında aldığı 3-0’lık galibiyette yapmış olduğu 2 asistle damgasını vurdu. Caner bu sezon yapmış olduğu asist sayısını da 6’ya yükselterek asist krallığında da zirveye oturdu.

10. haftada oynanan karşılaşmalarda alınan toplu sonuçlar:

10. haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.