Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ’nün mali yapılanmasına operasyon: 543 gözaltı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Soylu, “FETÖ’ye düzenlenen finansal operasyonlarda 704 gözaltı talimatı verildi, 543 gözaltı gerçekleştirildi” açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Soylu, FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonda 543 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyon, 59 ilde eşzamanlı olarak düzenlendi.

Soylu, yurtdışındaki örgüt yöneticileri tarafından, Türkiye’de örgütün finansal yapısının devam ettirilebilmesi için örgüt mensuplarına düzenli olarak 3 bin ile 6 bin lira arasında para transferi yapıldığını belirtti.

Operasyonun sekiz ay süren çalışmalar sonucu yapıldığını söyleyen Soylu, “Örgütün yurtdışına firar etmiş üst düzey mahrem sorumluları tarafından verilen talimatlar doğrultusunda, örgütten kopmaları engelleme, örgütü canlı tutma, mahrem birimlerin ve finansal faaliyetlerin yeniden yapılandırılması ve faaliyetlerin örgütün yurt içindeki üyeleri tarafından uygulanmasına devam edilmesi konusundaki tespitler üzerine gerçekleştirilen bir operasyondur. FETÖ terör örgütünün güncel yapılanmasında görev alan ve örgütsel talimatlara harfiyen uyan örgüt mensuplarına düzenli ve sistematik olarak para transferinde bulunulduğu anlaşılmıştır” dedi.

704 gözaltı talimatı verildi

Soylu, “Yaklaşık sekiz ay boyunca gerek kargo gerek bankamatik üzerinden ve birbirlerini tanımayan insanlar üzerinden gerçekleştirilen bu para transferi tamamen yurtdışı kaynaklıdır” diye konuştu.

Soylu sözlerine şöyle devam etti:

“Deşifre edilen finans aktarım yöntemleri arasında kartsız işlem, kargo içerisine gizleyerek ve fiziki buluşmayla bu sağlandı. Bu operasyon çerçevesinde 704 gözaltı talimatı alındı ve şu ana kadar da 543 kişinin gözaltısı gerçekleştirildi.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.