Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (18 Ekim 2022): Muhalefette adaylık tartışması tıkandı mı? | Partilerin grup toplantıları

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) grup toplantıları yapıldı. Liderlerin gündeminde 41 madencinin hayatını kaybettiği Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciası vardı.

Avukatlar, Bartın’da meydana gelen maden faciası için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bir araya geldi. “Adalet Nöbeti”nde konuşan Avukat Ahmet Ergin, delillerin karartılma ihtimalinin olduğunu söyledi.

Kamuoyunda “sansür yasası” olarak anılan, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından dünya genelinde yaşanan enerji krizinden en çok etkilenen Almanya hükümeti, ülkede faaliyeti sonlandırılmayan üç nükleer santralin Nisan 2023’e kadar çalıştırılması talimatını verdi. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur ile partilerin grup toplantılarını, gazeteci ve yazar Fehmi Koru ile muhalefetin ve iktidarın son dönem açıklamalarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.