Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (18 Ekim 2022): Türkiye’yi nasıl bir seçim ekonomisi bekliyor? & Asgari ücret ne kadar olacak?

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu ekonomist Prof. Dr. Erinç Yeldan.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2023’te bütçe giderlerinin 4 trilyon 470 milyar TL, bütçe gelirlerinin 3 trilyon 810 milyar TL olarak öngörüldüğünü açıkladı. 660 milyar 901 milyon TL açık hedefi konulan bütçe teklifinde Cumhurbaşkanlığı’nın toplam bütçesi 6 milyar 637 milyon lira olarak öngörüldü. Bu rakamın 3 milyar 822 milyon lirası ise cumhurbaşkanlığı külliyesinin mal ve hizmet alımlarına ayrıldı.

Merkez Bankası perşembe günü politika faizi kararını açıklayacak. Asgari ücret ne kadar olmalı, enflasyon nereye gidiyor? Türkiye’yi nasıl bir seçim ekonomisi bekliyor? Prof. Dr. Erinç Yeldan Gündem’de yorumladı.

Bartın-Amasra’da yaşanan maden faciasının yankıları sürüyor. 14 Ekim’de madende yaşanan patlamada 41 işçi hayatını kaybetti.

Muhalefetin ve basın örgütlerinin “sansür yasası” diye eleştirdiği, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Yasa, Resmi Gazete’nin bugünkü (18 Ekim) sayısında yayınlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.