PSG’nin Brezilyalı yıldız futbolcusu Neymar’ın 2013 yılında Santos’tan Barcelona’ya transferi nedeniyle ilgili dava başladı. Neymar hakkında 5 yıl hapis ve 159 milyon euro para cezası isteniyor.
Neymar’ın hapsi isteniyor
Paris Saint-Germain’nin (PSG) Brezilyalı yıldız futbolcusu Neymar, hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Neymar’ın 2013 yılında Santos’tan Barcelona’ya transferinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı suçlamalarıyla ilgili dava başladı. İspanya’nın Barselona şehrinde görülen davada; Neymar, oyuncunun babası Neymar da Silva Santos, annesi Nadine Golcalves, eski Barcelona kulüp başkanlarından Sandro Rosell ile Josep Maria Bartomeu ve Santos Kulübü’nün eski yöneticilerinden Odilio Rodrigues sanık olarak yargılanıyor.
Neymar’ın henüz 17 yaşındayken (2009’da) transfer haklarının yüzde 40’ını satın alan DIS Grubu, oyuncunun Barcelona’ya transferinde kendisine karşılık gelen gerçek tutarı almadığını iddia ediyor. Söz konusu grup, Neymar hakkında 5 yıl hapis ve 159 milyon euro para cezası istiyor. Ayrıca DIS, Barcelona kulüp başkanlarından Rossell ve Bartomeu için de 5 yıl hapis, 6 yıl sportif görevlerden men ve 195 milyon euro para cezası talep ediyor.
Savcılık ise aynı davada Neymar için 2 yıl hapis, 3 yıl futboldan men, 10 milyon euro, futbolcunun annesi ile babası için 2 yıl hapis ve 10 milyon euro, Rossell için 5 yıl hapis, 3 yıl sportif yöneticilikten men ve 10 milyon euro, Barcelona için 8,4 milyon euro, Santos’tan ve Neymar’ın ailesinin sahibi olduğu N&N şirketi için de 1,4 milyon euro ceza talebinde bulundu.
31 Ekim’de sona ermesi öngörülen davada, şahit olarak dinlenmesi için Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez de çağrıldı. Neymar’ın 21 Ekim’de sorgulanması bekleniyor. Neymar’ın avukatları ise söz konusu iddiaların Brezilya’da cezalandırılmaması nedeniyle İspanya mahkemelerinde yargılama yapılamayacağını savunuyor.