Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da savaş uçağı yerleşim bölgesine düştü, 13 kişi hayatını kaybetti

Rus haber ajansı Interfax’ın üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, bir Rus askeri jeti Ukrayna sınırı yakınında havalandıktan kısa bir süre sonra yerleşim yerine düştü. Kazada en az 13 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı.

Dün sosyal medyada yayınlanan video ve fotoğraflarda Ukrayna’nın Mariupol kentinin güneyinde yer alan ve Rusya’nın bir liman kenti olan Yeysk’te alevler içerisinde kalan bir yerleşim yeri gözüküyordu.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, SU-34 avcı uçağının Yuzhny hava üssündeki kalkışından kısa bir süre sonra yerleşim yerine düştüğünü belirtti. Kazanın nedeni, uçağın motorlarından birinin alev almasıydı. Öte yandan bakanlık, uçağın bir eğitim uçuşunda olduğunu açıkladı ve uçakta bulunan iki pilotun da çarpışmadan kısa bir süre önce uçaktan paraşüt yardımıyla atladığını söyledi.

Patlama anına dair sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta pilotlardan birinin turuncu bir paraşüt yardımıyla kazadan kurtulduğu görülüyor.

Bir videoda ise görgü tanığının, “Üzerimize düşmek üzereydi. Anne, aramızda 10 metre var. Orada biz de olabilirdik” dediği duyuluyor.

Rus haber ajansı TASS’a göre, Acil Durumlar Bakanlığı’nın enkaz altında çok sayıda ceset buldu. Savunma Bakanlığı da kazada en az 19 kişinin yaralandığını açıkladı.

Rus medya kuruluşu Bell’e göre Yeysk’e düşen bu uçak, Rusya’nın şubat ayında Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana düşen 10. askeri jet.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.