Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bartın’daki maden faciası için araştırma komisyonu kuruldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Amasra-Bartın’daki maden kazasının tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda 14 Ekim’de Bartın-Amasra’da meydana gelen ve 41 işçinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti ve Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) ortak önergeleriyle araştırma komisyonu kurulmasına karar verildi.

Önerge, tüm parti gruplarının ve bazı milletvekillerinin verdiği sekiz ayrı araştırma önergesi birleştirilerek görüşüldü.

CHP, Amasra’daki Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istemişti. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç tarafından hazırlanan ve TBMM Başkanlığı’na sunulan önergenin gerekçesinde, Türkiye’deki madenlerde, ABD’den üç, Polonya’dan beş, Avustralya’dan ise 11 kat fazla ölüm yaşandığı vurgulanmıştı.

AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise katliamın ardından “Alınan tedbirlere, rapordaki tavsiyeler doğrultusunda gerçekleştirilen uygulamalara rağmen bu kazaların devam ediyor olması, demek ki bir yerlerde eksiklik var, bunu gösteriyor. Bu konuda TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulmasına dair önergemizi TBMM Başkanlığı’na sunduk” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.