Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan: “Hodri meydan, gücün yetiyorsa çık karşıma” – Kılıçdaroğlu: “Hodri meydan kiiim, sen kim”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Madem kendine bu kadar güveniyorsun hodri meydan. Gücün yetiyorsa çık karşıma” sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Korkmuyorsan, bir ‘prompter balonu’ olduğunun ortaya çıkmasından çekinmiyorsan, istediğin TV kanalında gel konuşalım” dedi. 

Erdoğan, bugün AKP Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlunu hedef alarak, “Madem kendine bu kadar güveniyorsun, hodri meydan” dedi. Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na meydan okuduğu sözleri şöyle:

“Kılıçdaroğlu’na çağrı yapmak istiyorum; madem kendine bu kadar güveniyorsun, gücün yetiyorsa yüreğin varsa seçimlerde çık karşımıza, birikimlerimizi vizyonlarımızı projelerimizi yarıştıralım. Çık karşıma kararı millet versin. Aday olmak istiyor da birilerinin tehdidine maruz kalıyorsan korkma. Öyleyse hodri meydan. Hayallerinle arana engel koyanlar kimse söyle omuz omuza mücadele edelim. Gerekiyorsa Altılı Masa’daki ortaklarını da, görünmeyen ortaklarını da birlikte ikna edelim. Ben muhafazakar bir devrimciyim. Seçime kısa bir süre kaldı daha adayları ortada yok. Uluslararası arenada Türkiye’nin haklarını nasıl koruyacak?”

Kılıçdaroğlu’ndan yanıt gecikmedi

Erdoğan’ın bu konuşmasından yaklaşık üç saat sonra Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından, Erdoğan’ın “Hodri meydan” çağrısına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a bu akşam istediği televizyon kanalında karşı karşıya gelme çağrısında bulundu ve “Korkaklıktan bahsetmişsin, net söylüyorum, korkak sensin ve bu akşam gelemeyeceksin” dedi. 

“Önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben…”

Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından Erdoğan’a yanıtı şöyle oldu:

“Erdoğan bugün yine bazı laflar etmişsin. Vizyonlarımızı karşılaştıralım demişsin… Korkmuyorsan, bir ‘prompter balonu’ olduğunun ortaya çıkmasından çekinmiyorsan, istediğin TV kanalında, önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben. Gel vizyon konuşalım.

“Korkak sensin ve bu akşam gelemeyeceksin”

Halkımız da Bay Kemal’in vizyonu ile Erdoğan ve danışmanlarının vizyonunu görsün. Yakın bir gelecekten bahsetmiyorum, gel bu akşam yapalım. Korkaklıktan bahsetmişsin, net söylüyorum, korkak sensin ve bu akşam gelemeyeceksin. Hodri meydan kiiim, sen kim…”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.