Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NBA’de ilk gün maçları geride kaldı: Geçen yılın finalistleri Boston Celtics ve Golden State Warriors kaldıkları yerden devam etti

NBA’de yeni sezon dün gece oynanan iki karşılaşma ile başladı. Son şampiyon Golden State Warriors, konuk ettiği Los Angeles Lakers’ı 123-109’luk skorla mağlup etti. Diğer karşılaşmada ise son NBA finalisti Boston Celtics konuk ettiği Philadelphia 76ers’ı 126-117 mağlup etti.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA’de 2022/2023 sezonu dün gece oynanan iki karşılaşma ile başladı. Açılış maçında Doğu Konferansı son şampiyonu ve NBA finalisti Boston Celtics, konuk ettiği Philadelphia 76ers’ı 126-117 mağlup ederek, yeni sezonda da iddialı olduğunu gösterdi.

Karşılaşmanın ilk bölümünde James Harden oldukça etkili bir performans gösterirken, ikinci çeyrekte Jaylen Brown’ın sayıları ile Celtics skoru dengeledi ve ilk yarı 63-63’lük eşitlikle sona erdi. İlk yarıda Harden 22 sayı ve 4 asist kaydederken, Celtics’te Brown 18, Tatum da 16 sayı kaydetti.

Üçüncü çeyrekte savunmadaki sertliği iyice arttıran Boston Celtics, 76ers hücumlarını durdurmayı başardı. Hücum tarafında da Jayson Tatum ile etkili olan ev sahibi ekip, farkı çift hanelere çıkarmayı başardı ve son çeyreğe 98-88 üstün girdi. İlk yarıda 16 sayı kaydeden Jayson Tatum, üçüncü çeyrekte 17 sayı kaydetti.

Son çeyrekte de Jaylen Brown ve Malcolm Brogdon ile etkili olan Celtics farkı 15 sayıya kadar çıkardı. 76ers son bölümde Joel Embiid ve James Harden ile farkı bir miktar azaltmayı başarsa da, Boston Celtics yaklaşmalarına izn vermedi ve karşılaşmadan 126-117’lik skorla galip ayrıldı.

Boston Celtics’te Jayson Tatum 35 sayı ve 12 ribaund, Jaylen Brown 35 sayı, Malcolm Brogdon 16 sayı, Grant Williams 15 sayı ve Marcus Smart da 14 sayı ve 7 asist kaydetti. Philadelphia 76ers’ta ise James Harden 35 sayı, 8 ribaund ve 7 asist, Joel Embiid 26 sayı, 15 ribaund ve 5 asist ve Tyrese Maxey de 21 sayı ile mücadele etti.

Philadelphia 76ers’ta milli basketbolcu Furkan Korkmaz süre almadı.

Celtics geçtiğimiz Temmuz ayında vefat eden efsanesi Bill Russell’ı anmak adına göğsünde 6 numaralı logo bulunan formayla sahaya çıktı:

Jaylen Brown ve Jayson Tatum, Jerry West ve Wilt Chamberlain’den bu yanan açılış maçında 35+ sayı kaydeden ilk takım arkadaşları oldu:

İlk yarıdaki James Harden fırtınası:

Brown ve Tatum’ın performansından kesitler:

Karşılaşmanın özeti:

Dün gece oynanan diğer karşılaşmada ise son şampiyon Golden State Warriors, konuk ettiği Los Angeles Lakers’ı 123-109’luk skorla mağlup etti. Karşılaşma öncesinde salonda geçtiğimiz sezonun şampiyonluk yüzüklerinin töreni yapıldı.

Dün gece oynanan karşılaşmada son şampiyon Golden State Warriors, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada Los Angeles Lakers’ı 123-109 mağlup etti. Karşılaşma öncesinde Golden State Warriors geçtiğimiz sezon kazandıkları şampiyonluk yüzüklerinin törenini gerçekleştirdi. 

Golden State Warriors’ta Stephen Curry, 33 sayı, 6 ribaund, 7 asist ve 4 top çalma, Andrew Wiggins 20 sayı, Klay Thompson 18 sayı ve Jordan Poole da 12 sayı ve 7 asist kaydetti. Los Angeles Lakers’ta ise Lebron James 31 sayı, 14 ribaund ve 8 asist, Anthony Davis 27 sayı, 6 ribaund ve 4 top çalma, Russell Westbrook 19 sayı ve 11 ribaund ve Kendrick Nunn da 13 sayı kaydetti. 

Golden State Warriors’un şampiyonluk bayrağı tavandaki yerini aldı:

Dördüncü şampiyonluk yüzükleri:


İşte Golden State Warriors’un hazırlatmış olduğu şampiyonluk yüzüğünün detayları:


Stephen Curry’nin performansı:

LeBron James 20. sezonunda hala çok güçlü:

LeBron 20. sezonunun açılış maçında NBA draftında giydiğine benzer bir kombin yaptı:

LeBron James’in performansı:

Karşılaşmanın özeti: 

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.