Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (20 Ekim 2022): Erdoğan-Kılıçdaroğlu polemiği & Muhalefetin adayı kim olmalı?

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu PolitikYol Yayın Koordinatörü Murat Aksoy.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (19 Ekim) partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, “Buradan Sayın Kılıçdaroğlu’na çağrı yapmak istiyorum; madem kendine güveniyorsun, madem ülke ve milletin geleceğinde sorumluluk almak istiyorsun öyleyse hodri meydan. Gücün yetiyorsa, yüreğin yetiyorsa seçimlerde çık karşımıza. Bırak kararı millet versin. Yok eğer aday olmak istiyor ama birilerinin şantajına, tehdidine maruz kalarak ilan edemiyorsan da korkma” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a sosyal medya hesabından yanıt verdi: “Erdoğan bugün yine bazı laflar etmişsin. Vizyonlarımızı karşılaştıralım demişsin… Korkmuyorsan, bir ‘prompter balonu’ olduğunun ortaya çıkmasından çekinmiyorsan, istediğin TV kanalında, önünde prompter, arkanda danışmanların, karşında sadece ben. Gel vizyon konuşalım. Halkımız da Bay Kemal’in vizyonu ile Erdoğan ve danışmanlarının vizyonunu görsün. Yakın bir gelecekten bahsetmiyorum, gel bu akşam yapalım. Korkaklıktan bahsetmişsin, net söylüyorum, korkak sensin ve bu akşam gelemeyeceksin. Hodri meydan kiiim, sen kim…”

Altılı Masa’nın ortak adayının kim olacağı tartışması sürüyor. PolitikYol Yayın Koordinatörü Murat Aksoy, adaylık tartışmasını, Erdoğan-Kılıçdaroğlu polemiğini, iktidarın ve muhalefetin seçime doğru performansını Gündem’de yorumladı.

Merkez Bankası bugün 14.00’te politika faiz kararını açıklayacak, eylül ayına ilişkin uluslararası rezervler ve döviz likiditesini de duyuracak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.