Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meraklısına Bilim (134): Seçim manipülasyonları tespit edilebilir mi?

Bilim Akademisi işbirliğiyle hazırladığımız popüler bilim programımız Meraklısına Bilim’in yeni sezonuna başlıyoruz. İlk bölümümüzde seçim manipülasyonları üzerine konuştuk. Konuğumuz Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Onur Varol. Onur Varol’un araştırma alanları: Hesaplamalı sosyal bilimler, veri bilimi, makine öğrenmesi, karmaşık sistemler, ağ bilimi, veri madenciliği.

Seçim manipülasyonları hakkında internet verisi bize ne söylüyor? Sosyal bilimlerdeki karmaşık sistemleri veri biliminin yöntemleriyle anlamak mümkün mü? İnsanların internetteki davranış verisinden toplumsal dinamikler veya insanlar hakkında ne gibi bilgiler elde edinilebiliyor? Daha önce sosyal medya üzerinden seçim manipülasyonu yapıldı mı?

Dr. Onur Varol, Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtlıyor.

Meraklısına Bilim’in yeni sezonunda yeni formatımızda konuğumuz olan bilim insanlarına soruyoruz: Sizi hangi rüzgar attı? Bilim insanları kendi serüvenlerini anlatıyor. Bunun genç bilim insanlarına örnek teşkil etmesini umuyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.