Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir doktor, hastasının gözünden 23 kontakt lens çıkardı

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde bir göz doktoru, bulanık görme şikayetiyle kendisine başvuran hastanın gözünden 23 adet kontakt lens çıkardı. Doktor Katerina Kurteeva, “Bugüne kadar kendisi de bunun nasıl olduğunu anlamamış” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde ilginç bir gelişme yaşandı. Dr. Katerina Kurteeva, kendisine bulanık görme şikayetiyle gelen bir hastanın gözünden 23 lens çıkardı. Kurteeva, yerel bir televizyon kanalına verdiği demeçte, 70’li yaşlarındaki hastanın koronavirüse yakalanmaktan korktuğu için göz doktoruna gelmediğini söyledi. Eylül ayı başında muayeneye geldiğinde de hastasının gözünde bir acı ve ağrı hissettiğini belirten Kurteeva, muayene sonucunda hastanın gözünde 23 kontakt lens unuttuğunu fark etti.

Kurteeva, hastanın gözünden lensleri çıkarma işlemini ise şöyle anlattı:

“Gözü aşağıya çektiğimizde adeta bir zincir gibi geldiler. Çok sayıda kontakt lens vardı. Bunun Guinness Rekorlar Kitabı’na girebileceğini düşündüm.”

Amerikan Oftalmoloji Akademisi’ne göre ise bu yeni ve rekor bir sayı değil. 2017 yılında katarakt ameliyatı olmak isteyen 67 yaşındaki bir hastanın gözünde 27 kontakt lens bulundu. Akademi sözcüsü Dr. Thomas Steinemann, bunun aslında nadir olmayan bir durum olduğunu ve gözlerinde kontakt lens unutan hastaların bir yanma hissi yaşayabileceğini söyledi.

ABC7’ye konuşan Kurteeva, insanların yaşlandıkça göz kapaklarının derinleştiğini ve kontakt lenslerin bu derinliklerde “krep yığını” gibi saklanabildiğini belirtti. Kurteeva, “bir süre lenslere ara vermesini” önermesine rağmen ismini açıklamadığı hastanın halen lens kullanmaya devam ettiğini aktardı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.