Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (152): Süper Lig’in 11. haftasında heyecan ile beklenen beş maç | Haftanın maçında Fenerbahçe’nin konuğu Başakşehir

Spor Toto Süper Lig’de 11. hafta heyecanı bugün (21 Ekim) oynanacak Fraport TAV Antalyaspor-İstanbulspor karşılaşması ile başlıyor. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik.

5) Adana Demirspor-Konyaspor

Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u, ligde 10 hafta sonunda 21 puan topladı. 

Ligde ilk sırada yer alan Adana Demirspor, Konyaspor ile oynadığı sekiz lig maçının sadece ikisini kazanabildi. Öte yandan Montella’nın ekibi, ligde çıktığı son yedi karşılaşmada dört galibiyet ve üç beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. Akdeniz temsilcisi, Süper Lig tarihinde 10. maçlar itibarıyla en fazla puan topladığı (21) ve gol attığı (21) sezonu yaşıyor.

2021-2022 sezonunda harikalar yaratan Konyaspor, iyi performansına bu sezon da devam ediyor. İlhan Palut’un ekibi, 10 hafta sonunda topladığı 18 puanla 5. sırada yer alıyor.

Süper Lig’de son dört maçının sadece birini kazanan yeşil-beyazlılar, Adana Demirspor’a konuk olduğu son iki lig maçını da kaybetmedi. 

4) Hatayspor-Beşiktaş

Lige kötü bir başlangıç yaptıktan sonra teknik direktörlük görevine Volkan Demirel’i getiren Hatayspor, dokuz hafta sonunda topladığı yedi puanla 18. sırada yer alıyor. 

Hatayspor, son olarak Ziraat Türkiye Kupası’nda Düzcespor’a 2-0 yenilerek elendi ve büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçmişti. Ancak siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son beş karşılaşmada 8 puan kaybetti. 

Geçen hafta Trabzonspor ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş, Hatayspor ile oynadığı dört maçta bir galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Ismael’in göreve geldiği Nisan 2022’den bu yana en fazla beraberlik alan Süper Lig takımı olan Beşiktaş (8), 2022 senesinde 14 maçtan eşitlikle ayrıldı. Siyah-beyazlıların 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sezonundan bu yana daha fazla beraberlikle tamamladığı bir takvim yılı bulunmuyor. 

3) Trabzonspor-Sivasspor

Son şampiyon Trabzonspor, 10 haftası tamamlanan ligde topladığı 18 puan ile 6. sırada yer alıyor. 

Evinde oynadığı son 29 lig maçını kaybetmeyen Trabzonspor, daha uzun bir seriyi en son Ekim 1988-Nisan 1991 arasındaki 43 karşılaşmalık süreçte yaşadı. 

Rıza Çalımbay’ın çalıştırdığı Sivasspor, 10 hafta sonunda topladığı 10 puanla 12. sırada yer alıyor. 

Kırmızı-beyazlılar, Trabzonspor’a konuk olduğu son 13 lig maçının sadece birini kazanabildi. Öte yandan bu sezonki ilk deplasman galibiyetini Başakşehir’i 2-0 yenerek alan Sivasspor, Rıza Çalımbay yönetiminde üst üste iki dış saha maçında kalesini gole kapatamadı.

2) Galatasaray-Alanyaspor

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, 10 hafta sonunda 17 puan topladı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira, Dries Mertens, Yusuf Demir, Milot Rashica, Mathias Ross, Juan Mata ve Mauro Icardi gibi isimlerle güçlendiren sarı-kırmızılılar, sahasında Alanyaspor’u mağlup etmeyi hedefliyor.  

Kayserispor’a deplasmanda 2-1 yenilen Galatasaray, Alanyaspor ile oynadığı son iki karşılaşmadan da sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu. Sarı-kırmızılılar, evinde oynadığı son iki lig maçını kazanmayı başardı. 

Francesco Farioli’nin Alanyaspor’u, 10 hafta sonunda topladığı 12 puanla 11. sırada yer alıyor.

Galatasaray ile karşılaştığı son üç lig maçından dört puan çıkaran Alanyaspor, Süper Lig deplasmanlarındaki son üç maçını da gol atamadan kaybetti. 

1) Fenerbahçe-Başakşehir

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, 10 haftası tamamlanan ligde topladığı 20 puanla 2. sırada yer alıyor. Bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler, dokuz haftalık dilimde rakip filelere 28 gol göndermeyi başardı. 

Süper Lig’deki son iki maçını kazanan Fenerbahçe, bu sezon ilk kez üst üste üç galibiyet almak için sahaya çıkacak. Sarı-lacivertliler, evinde oynadığı son dört karşılaşmada da rakiplerine puan vermedi. 

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Başakşehir, 10 hafta sonunda 20 puan topladı. 

Ligde sadece bir yenilgisi bulunan İstanbul temsilcisi, Fenerbahçe’ye konuk olduğu son iki Süper Lig maçını da kazanmayı başardı. Başakşehir, Emre Belözoğlu’nun göreve geldiği Ekim 2021’den bu yana ligde en fazla galibiyet yüzdesi (%59) ve puan ortalaması (2.03) yakalayan takım konumunda. 

Süper Lig’de 10. hafta sonucunda oluşan puan durumu:

Süper Lig’de 11. haftanın programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.