Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (21 Ekim 2022): AKP’de yeni istifalar olur mu? | Kılıçdaroğlu Sivas’ta | Gülşen’in beraat talebine ret

Editör: Egemen Gök

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (21 Ekim) Tokat ve Sivas’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve esnafla bir araya geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Anayasa’nın 84. maddesi gereğince istifa halinde milletvekilliğinin düşmesi için, Meclis Genel Kurulu’nda oylama yapılması ve istifanın kabul edilmesi gerekiyor. Fakıbaba, çarşamba günü (26 Ekim) İYİ Parti’ye katılacak, Fakıbaba’nın rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takacak.

AKP’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye çocuk tavsiyesinde bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Çocuk çok önemli. Bak PKK’nın 5 tane, 10 tane, 15 tane var” sözleri siyasetin gündeminde. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tarafından 1996’da Kürt nüfus ile ilgili hazırlanan raporu imzalamayarak iade ettiren dönemin devlet bakanı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu Medyascope’a konuştu.

İstanbul-Ataşehir’de 30 Nisan’da verdiği bir konserde imam hatiplilere yönelik sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanan daha sonra tahliyesine karar verilen sanatçı Gülşen’in yargılanmasına bugün (21 Ekim) İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Mahkeme, Gülşen’in beraat talebinin reddine, yurtdışı çıkış yasağının devamına karar verdi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ve Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur ile Kılıçdaroğlu’nun Sivas temaslarını, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile Fakıbaba’nın istifası sonrası iktidar blokunda yaşananları, Medyascope muhabiri Ali Macit ile Gülşen’in duruşmasını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.