Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran’daki protestolarda 17 yaşındaki bir lise öğrencisi yakın mesafeden vurularak öldürüldü

İran’da örtünme kurallarına uymadığı gerekçesiyle irşad devriyeleri tarafından gözaltına alınan ve gözaltında hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protestolar devam ediyor. İran’ın ikinci büyük şehri Meşhed’deki protestolarda bir güvenlik görevlisinin, 17 yaşındaki lise öğrencisi Abolfazl Aindezadeh’yi yakın mesafeden vurarak öldürdüğü iddia edildi.

BBC Farsça’daki bir habere göre, İran güvenlik güçleri, okuldan kaçıp protestolara katılan 17 yaşındaki lise öğrencisi Abolfazl Aindezadeh’ye yakın mesafeden pompalı tüfek ile ateş etti ve karnından vurdu. Aindezadeh’nin ateşli silah yaralanmasının yol açtığı karaciğer ve böbrek hasarı nedeniyle hayatını kaybettiği ölüm raporuna işlendi. Bir doktor, Aindezadeh’nin bir metreden daha kısa bir mesafeden vurulduğunu açıkladı.

İranlı yetkililer ise Aindezadeh’nin ölümüne dair bir açıklama yapmadı. Aindezadeh’nin cenazesinde çekilen görüntülerde de babasının “Oğlum ne suç işledi de karnına 24 saçma yağdırdınız?” dediği duyuluyor. Güvenlik görevlilerinin de cenazede bulunduğu ve bazı insanlardan törende çektikleri videoları silmelerini istediği belirtildi.

17 yaşındaki Aindezadeh’nin 8 Ekim’de Amini’nin ölümünü protesto etmek için düzenlenen protestolara katıldığı bildirildi. 9 Ekim’de polis, öğrencinin ailesini aradı ve çocuklarını karakoldan almalarını istedi. Aile karakola geldiğinde ise Aindezadeh’nin öldüğünü öğrendi.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.